Samsunspor'un VAR Skandallarıyla Dolu Sezonu! Bunun Adı Emek Hırsızlığı

TAKİP ET

Samsunspor maçlarında sessiz kalan ve penaltıların görmezden gelinmesini sağlayan VAR hakemleri, adeta orta hakemle birlikte Kırmızı-Beyazlıların emeklerini çaldı. İşte detaylar...

PUANLAR RESMEN ÇALINDI

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Yılport Samsunspor, sezonun geri kalan bölümünde yaşadığı hakem hataların nedeniyle alt sıralardan bir türlü uzaklaşamadı. Birçok maçta net penaltıları verilmeyen ve bu nedenle çok sayıda puan kaybeden Kırmızı-Beyazlar, son olarak evinde oynadığı Adana Demirspor maçında yine bir hakem skandalı ile karşı karşıya kaldı.

VAR SESSİZ KALDI

Ligde birçok maçta son derece aktif kullanılan VAR uygulaması, Yılport Samsunspor'un lehine sonuçlanması gereken pozisyonlarda ise adeta yokları oynadı. Net penaltı pozisyonlarında VAR’ın sessiz kalması, büyük tepkilere neden oldu. Futbolcuların sahadaki emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını çalmaktan bıkmayan hakemler, Kırmızı-Beyazlıların üzerinden elini bir türlü çekmedi. 

MÜDAHALELER GÖRMEZDEN GELİNDİ

Ligin 7. haftada deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor maçının 45+3. dakikasında Landry Dimata'ya yapılan faul sonrası net penaltı verilmemiş ve Yılport Samsunspor sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı. 10. haftada oynanan ve Kırmızı-Beyazlıların 2-1 kazandığı Hatayspor maçının 45+4. dakikasında Ghoulam'ın ceza sahası içinde topa elle müdahale etmiş, ama penaltı verilmemişti.

PENDİK’TE RESMEN DOĞRANDIK

Sezonun 12. haftasında deplasmanda oynanan Pendikspor maçının 10. dakikasında Ercan Kara'ya, 71. dakikasında Carlo Holse'ye ve 73. Dakikasında Olivier Ntcham'a ceza sahası içerisinde yapılan net fauller sonrasında verilmesi gereken penaltılar görmezden gelinmişti.

Bu önemli maçta devreye girmeyen VAR hakemleri, adeta Yılport Samsunspor’un mağlup olması için çaba sarf etmişti. 

2 MAÇTA 3 PENALTI VERİLMEDİ

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Adana Demirspor maçında da alışık olduğumuz bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Landry Dimata’ya yapılan net penaltının verilmemesi, belki de kaybedilen 2 puanın en büyük gerekçesiydi. Adana’da oynanan maçta da Kırmız-Beyazlıların 2 penaltısı verilmemişti. 

BU HATA FALAN DEĞİL

Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, özellikle Pendikspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda, “Samsunspor halkı ve Samsunspor taraftarı, Pendikspor - Samsunspor maçını izledim. Samsun’un tartışmasız tam 2 penaltısı verilmedi. VAR’lar bu hafta anlaşmışlar. Bu yapılan çok ayıp. İnsanın aklına türlü türlü sıkıntılar getiriyor. Var zihniyeti Samsunspor’u boğdu. Bu hata falan değil” demişti.

samsunspor hakem