Samsunspor zirve tırmanışını sürdürmek istiyor

TAKİP ET

Ligde 6 maçtır kaybetmeyen Samsunspor, bu akşam sahasında oynayacağı Yeni Malatyaspor maçını da kazanarak zirve tırmanışını sürdürmek istiyor. Saat 20.00'de başlayacak olan mücadele TRT Spor'dan naklen yayınlanıyor. İşte maçtan önce bilmeniz gerekenler...

LİGDE 6 MAÇTIR YENİLGİ YOK

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’in 17. haftasında evinde bu akşam Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Ligde oynadığı son 6 maçta bileği bükülmeyen ve bu süreçte 4 galibiyet, 2 de beraberlik elde eden Kırmızı-Beyazlılar, Yeni Malatyaspor engelini de kayıpsız aşıp zirve tırmanışını sürdürmek istiyor.

HAKEM ERKAN ÖZDAMAR

Geçtiğimiz hafta alınan 5-0’lık Denizlispor galibiyetinin morali ile bu maça hazırlanan Yılport Samsunspor’da tek hedef kazanıp galibiyet serisini sürdürmek. Saat 20.00’de başlayacak olan zorlu mücadele TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Maçı Arkana bölgesinden Erkan Özdamar yönetecek.

MALATYA İLE 6. RANDEVU

Samsunspor ile Yeni Malatyaspor daha önce 5 kez karşılaştı. Bu maçlarda Samsunspor ile Yeni Malatyaspor 1’er kez sahadan galip ayrılırken, 3 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Samsun’da oynanan 3 maçta Yeni Malatyaspor’un galibiyeti bulunmazken, Samsunspor 1 müsabakadan galibiyetle ayrıldı, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 

GOL YÜKÜ ONLARDA OLACAK

Kırmızı-Beyazlıların iki golcü ismi Douglas Tanque ve Gaetan Laura, Yeni Malatyaspor maçında da takımlarının hücum hattındaki en önemli isimleri olacak. Ligin geride kalanında Douglas Tanque 5, Gaetan Laura da 8 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

TEK HEDEFİMİZ KAZANMAK

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Yeni Malatyaspor’un ligdeki konumunun kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi. Rakiplerinin yeni teknik direktörleri Hasan Özer ile iyi futbol oynamaya başladığını vurgulayan Hüseyin Eroğlu, “Biz her maça aynı ciddiyetle hazırlanıp çıkıyoruz. Samsunspor’un tek hedefi kazanmaktır. Bu maçta da aynı düşünce ile mücadele edeceğiz. Taraftarlarımızın desteği ile galip gelerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bırakmak istiyoruz” dedi.

REKOR BEKLENİYOR

Samsunspor’un bu akşam oynayacağı Yeni Malatyaspor maçında arkasına önemli bir taraftar desteği alması bekleniyor. Sosyal medyadan tüm şehre çağrıda bulunan Kırmızı-Beyazlı takımın taraftar grupları, maçın mesai saati dışında oluşu nedeniyle herkesi tribünlere davet ediyor. Şampiyonluk yolunda yara almak istemeyen Samsunspor’da taraftarların bu akşamki karşılaşmada yeni bir rekor kırması bekleniyor.

BAŞKAN TRİBÜNDE OLAMAYACAK

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, Yeni Malatyaspor maçında tribündeki yereni alamayacak. Özel işleri nedeniyle Samsun’a gelemeyecek olan Başkan Yıldırım, maç öncesinde canlı video bağlantısıyla takımla görüşüp motivasyon konuşması yapacak.
 

GALİP GELECEĞİZ

Samsunspor İcra Kurala Üyesi Suat Çakır, Yeni Malatyaspor engelini kayıpsız aşacaklarına inandıklarını söyledi. Hafta içinde çok iyi çalıştıklarını belirten Suat Çakar, “Rakibimizin ligdeki yeri bizim bu maça üst düzey motive olmamıza engel değil. Taraftarlarımızın da desteği ile galip gelerek yolumuza emin adımlarda devam edeceğiz” dedi. Davut AKTAŞ