Samsunspor'da Yarım Kalan Hikaye Yeniden Yazılıyor

TAKİP ET

Spor Müdürümüz Davut Aktaş, üst üste alınan başarılı sonuçlarla zirveye doğru tırmanışa geçen Samsunspor'u sizler için değerlendirdi…

Son 4 maçta topladığı 10 puanla 6’ncı sıraya yükselen Kırmızı-Beyazlılar, gözünü zirveye dikti. Yeniden şampiyonluk havasına giren Samsunspor’da hedef geçtiğimiz yıl yarım kalan Süper Lig hikayesini yeniden yazmak

TÜM ŞEHİR ŞOKA GİRDİ
Tarihinde önemli başarılar olan, adıyla, formasındaki armasıyla Spor Toto Süper Lig’e yakışan Samsunspor, kimsenin hayal bile etmediği bir anda kendisini 2. Lig’de buldu. Bu durum tüm şehri adeta şoka uğrattı. Neden mi? Çünkü 2. Lig’e düşen bu takım, geçmişinde Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi 4 büyükler olarak adlandırılın takımlara karşı ortaya koyduğu mücadele ve aldığı sonuçlarla Spor Toto Süper Lig’de adından sıkça söz ettiren bir takımdı. Haliyle bu durumu da kimse kabullenemiyordu.

TEK YENİLGİ İLE 1. LİG’E ÇIKTIK
Sonrasında efsane başkan İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım beraberliği ile takımı, hatta şehri yeniden ayağa kaldırma operasyonu başladı. Hedef kısa sürede Süper Lig’e, oradan da Avrupa kupalarına gidebilmekti. Pandemi nedeniyle 28 hafta oynanabilen 2. Lig Beyaz Grup’ta sadece 1 mağlubiyetle şampiyon olan Kırmızı-Beyazlılar, Spor Toto 1. Lig’e yükseldi. Şimdi hedef olmamız gereken yer, yani Spor Toto Süper Lig’e yükselebilmekti. 

70 PUANLA DİREK ÇIKAMADIK
İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım’ın yolları ayrılınca Başkan Yıldırım yola tek başına devam etmeye başladı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam idaresinde çok iyi giden sezon, son haftalara doğru kabusa dönmeye başladı. 24 ile 27. haftalar arasında Keçiörengücü, Adana Demirspor, Altınordu ve Giresunspor karşısında peş peşe kaybedilen 10 puan, bir anda işleri altüst etti. Sezon bittiğinde Adana Demirspor ve Giresunspor ile aynı puanda (70) olmamıza rağmen averajla Spor Toto Süper Lig’e direk çıkma şansını kaybettik. 

ALTINORDU HAYALLERİ YIKTI
Ligi 3. sırada tamamlayarak play-offa kaldık. Play-offta ki rakibimiz ise ligin genç ve yerli oyunculardan kurulu olan takımı Altınordu idi. Kimsenin aklından elenmek gibi bir durum geçmiyordu. Ben de dahil herkes, “Acaba finalde rakibimiz kim olacak?” sorusunu soruyordu. Ama işler hiç de öyle olmadı. Deplasmanda 1-0 kaybettiğimiz rakibimizi kendi sahamızda da yenemedik. 2-2 biten mücadele sonrasında Altınordu’ya elendik ve Spor Toto Süper Lig’e çıkma hayallerimizi bir sene daha ertelemek zorunda kaldık.  

BALIKESİRSPOR MAÇI ALDATTI
Yeni sezonda Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrıldı ve takım bu ligin en tecrübeli isimlerinden birisi olarak gösterilen Mehmet Altıparmak’a teslim edildi. Altıparmak’ın karnesi, herkesi umutlandırdı. Sezona çok iyi oynanan 3-1’lik Balıkesirspor galibiyeti ile başlanması camiayı havaya soktu. Ama dikkate alınmayan bir şey vardı. O da rakibimizin ligin en büyük küme düşme adayı olduğuydu. Ardından biraz daha kaliteli rakiplerle oynanan maçlarda alınan başarısız sonuçlar, zirveden iyice uzaklaşmak zorunda kalmamıza neden oldu. Böyle olunca da bir kan değişikliği gerektiği fikrinde birleşildi ve Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ve Genel Menajer Mustafa Aztopal ile yollar ayrıldı.

ANTALYA KAMPI ŞİFA OLDU
Gidenlerin yerini doldurmakta gecikmeyen Samsunspor yönetimi, teknik direktörlük koltuğuna Fuat Çapa’yı getirdi. Devamında da bu takımın efsanelerinden olan Cenk İşler genel kaptan olarak göreve başladı. Bu iki ismin takıma katılması her şeyi değiştirdi. Göreve Erzurumspor maçında alınan beraberlikle başlayan Teknik Direktör Fuat Çapa, ardından deplasmanda Bandırmaspor’a 2-0 mağlup oldu. Çapa’nın ilk galibiyeti ise Manisa FK önünde geldi. Fofana’nın golüyle rakibini 1-0 mağlup eden Samsunspor, milli maçlar nedeniyle liglere verilen arayı Antalya’da kamp yaparak değerlendirmeyi tercih etti. 

12 PUANLIK FARK 6’YA DÜŞTÜ
Bu tercihin ne kadar doğru olduğu kamp sonrasında alınan sonuçlarla kendisini gösterdi. Yeni takımı ile yaklaşık 2 hafta aralıksız çalışma imkanı yakalayan Fuat Çapa, bu süre zarfında hem öğrencilerini daha yakından tanıdı, hem de sporcular hocalarının oyun felsefesini iyice öğrendi. Kampın ardından Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşan Kırmız ı-Beyazlılar, etkili bir oyun sergilediği maçta rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Ardından önce içerde Adanaspor’u 1-0, devamında da deplasmanda Altınordu’yu 2-0’la geçen Samsunspor, 12. hafta sonunda liderle olan 12 puanlık farkı, 3 haftada 6’ya düşürdü ve play-off potasına girdi.

ÇAPA VE İŞLER TAKIMA HAYAT VERDİ
Ligin ilk yarısının tamamlanmasına 4 maç kaldı ve bunların 3’ü içerde oynanacak. Yani son 4 maçta alınan 10 puanlık performansın bir benzeri ya da daha iyisi sergilenirse Kırmızı-Beyazlılar bir anda kendisini zirvenin ortağı olarak bulabilir. Sezonun ilk 10 haftası geride kaldığında, “Bu sene de ziyan oldu” derken, şimdi ise yeniden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı. Bunda hiç kuşku yok ki Teknik Direktör Fuat Çapa ve Genel Kaptan Cenk İşler’in takıma katılmalarının büyük payı var. Her iki isim de tecrübeleri ile takıma adeta hayat verdi. 

TARAFTAR TAKIMININ YANINDA OLMALI
Şimdi sıra taraftarda. Sezon başından bu yana maçlara ilgi göstermeyen Kırmızı-Beyazlı takımın taraftarları, artık stadı doldurmak ve takımlarına destek vermek zorunda. Bu takımın taraftarı ile birlikte olduğunda neler yaptığını tüm Türkiye çok iyi biliyor. 2 hafta üst üste kendi sahamızda oynayacağız. Bunlardan birisi ligin şampiyonluk adaylarından Ankaragücü, diğeri ise son haftalarda aldığı sonuçlarla çıkışa geçen Boluspor. Şampiyon olabilmek için bu 2 maçı da kazanmak zorundayız. Bu nedenle de taraftarlara büyük iş düşecek. 

HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
2010-2011 yılında Spor Toto Süper Lig’e çıkışımızda taraftarın payının ne kadar büyük olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Ankaragücü maçı ile birlikte 19 Mayıs Stadyumu’nu yeniden rakiplerin korkulu rüyası haline getirmeliyiz. Bu yol çok çetin, çok meşakkatli. Bu yolda herkese büyük iş düşüyor. Futbolcusundan hocasına, yöneticisinden kulüp çalışanına, taraftarından basınına herke taşın altına elini koymalı. Artık yıllardır özlemini çektiğimiz ve olmamız gereken yere yani Spor Toto Süper Lig’e çıkmalıyız. Önümüze gelen bu fırsatı kaçırmayalım. Bu şehir bir travmayı daha kaldıramaz. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı diyerek el ele verelim ve sevdamız Samsunspor’u hak ettiği yere hep birlikte taşıyalım.

BU BİRLİKTELİK ŞAMPİYONLUK GETİRİR

Altınordu karşısında alınan 2-0’lık  galibiyet sonrasında ortaya çıkan bu birliktelik, güzel günlerin yakın olduğunun da göstergesi.

4 MAÇTA 10 PUAN TOPLADI

Samsunspor Teknik direktörü Fuat Çapa, son oynanan 4 maçtan 3 galibiyet ve1 beraberlik alarak adeta takımını yeniden ayağa kaldırdı.

İŞLER FARKINI GÖSTERDİ

Samsunspor Genel Kaptanı Cenk İşler, göreve geldikten sonra futbolcularla kurduğu yakın diyalogla gelinen noktada önemli pay sahibi oldu. 

Haber-Yorum: Davut AKTAŞ