Samsun'u Ayağa Kaldıran Plan

TAKİP ET

Samsunspor Tesisleri'ninde içinde bulunduğu İlkadım ve Canik ilçelerindeki geniş bir alanın Millet Bahçesi statüsüne büründüren imar teklifine, taraftarlardan siyasilere kadar birçok kesimden tepki geldi. Açıklamalarda Başkan Demir'e tepkiler çığ gibi büyürken, Demir yazılı açıklama yaptı. 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İlkadım ve Canik İlçe Belediyesi sınırları içerisinde 'millet bahçesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği', kabul edildi. Teklifin içerisinde Samsunspor Tesisleri'ninde bulunduğu Samsun Limanı'ndan Doğupark alanına kadar geniş bir bölgeyi kapsadığı ortaya çıkınca, toplumun bütün kesimlerinden tepki açıklamaları yapıldı. Açıklamalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e tepki gösterilirken, Başkan Demir yazılı açıklama yapmak durumunda kaldı. 

USTA'DAN SERT AÇIKLAMA 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsunspor taraftarlarının açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Usta, "Samsun’a ve Samsunspor’a türlü işkenceler eden Mustafa Demir şimdi de Nuri Asan Tesislerini yıkıp, yerini millet bahçesine katacakmış! İflah olmaz insan! Samsunluyla ne derdin var? Samsun’dan ne istiyorsun? Samsun sana her şeyi verdi, sen Samsun’a eziyetten başka ne verdin?” ifadelerini kullandı. 

TARAFTARDAN TEPKİ AÇIKLAMASI 

Samsunsporlu taraflarlar ise yayınladıkları tepki açıklamasında şunları kaydetti; "Şehrin tartışmasız markası ve birleştirici unsuru olan Samsunspor, siyasi görüşü ne olursa olsun bu şehirde yaşayan herkesin ortak sevdasıdır. Bunun bir türlü farkına varamayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsunspor üzerinden attığı yanlış adımlara ısrarla devam etmektedir.  Bizler farklı siyasi düşüncelerde, dünya görüşlerinde olsak da önceliğimiz Samsunspor’dur! Bu önceliğimize karşı durmadan operasyon düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir an önce hatasından dönmeli ve oturduğun makamın hakkını vererek şehre AĞABEY olmayı öğrenmelidir. Mustafa Demir! Bu şehrin sevdası olan Samsunspor’a yaptıklarını unutmuyoruz. Sen de seçim günü geldiğinde, yaptıklarını unutma! Sen de unutma, sana karşı sessiz olan siyasetçiler de unutmasın, seni başımıza belediye başkanı adayı olarak çıkartmayı düşünenler varsa, onlar da unutmasın! Çünkü sen artık; Siyasi görüşü ne olursa olsun, Samsunspor’a gönül vermiş herkesin ortak kızgınlığısın! Bizde %10 Samsunsporluluk yok! Hepimiz %100 Samsunsporluyuz. Samsunspor Taraftarı Unutmaz!" ifadelerini kullandı. 

TÜRKEL:ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise açıklamasında sert tepki göstererek, "Mustafa Demir bütün Samsun’u Millet Bahçesi yapacak. Yeşil alanları öyle görünüyor ki ranta açacak. Eski stadın oraya yapılan Millet Bahçesi'ne gitsin baksın, kaç kişi gidiyor, kaç kişi orada vakit geçiriyor. Bu düzenlemelerin altında ciddi rantlar dönüyor. Samsun tüm Samsunluların tapulu malıdır. Bilinç altında söyleyemediği şey, Nuri Asan Tesisleri'ni ranta açacak. Samsunspor’u oradan çıkartacak. Millet Bahçesi bu işin kılıfı. Samsunspor, Samsun’un ortak değeridir. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

İYİ PARTİLİ AKSOY'DAN KINAMA 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise, "Samsunspor, Samsunluların ortak değeridir. Samsunspor’a verdiği değeri görüyoruz. Kınıyorum. Millet Bahçesi zaten var. Samsunspor’u hiç düşünmeyen bir mantık. Mustafa Demir dilinin altındaki baklayı çıkartsın ve kendisi de rahatlasın, Samsunlularda rahatlasın. İnsanları tahrik etmekten vazgeçsin. Burayla ilgili düşüncesi, planı ne ise Samsun halkıyla bunu paylaşsın "ifadelerini kullandı. 

AYDEMİR: BEN KONUŞURKEN MECLİSTE YAYINI KESTİLER 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir ise açıklamasında, "Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alacağımız sırada SBB TV canlı yayını kesmiştir. İYİ Parti Grubu olarak bu kararın oylamasında ret oyu verdiğimizi bir defa daha beyan etmek isteriz. Bu oylamaya sadece İYİ Parti değil Millet İttifakı bütünüyle ret oyu vermiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne düşen görev Samsunumuzun marka değeri olan Samsunsporumuza imkan yaratmak, katkı sunmak iken böyle bir tabloyla karşılaşmak üzüntü vericidir. Samsunspor ile adeta hesaplaşır gibi davranmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Zaten eski Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun olduğu alana inşa edilen Millet Bahçesi projesini Samsun’un her yerine doldurmanın anlamı nedir? Elimizde Doğu Parkımız var, Batı Parkımız var. Samsun’un tek derdi piknik alanı, park bahçe midir? Böyle projelere harcanan paralarla istihdam yaratacak alanlar yaratmayı tercih etmek sadece bize mi mantıklı gelmektedir? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığımız artık kendine gelmelidir. Samsunlunun bahçelere gömülecek kadar lükse başvuracağı parası yoktur. Artık Millet Bahçesi’nden vazgeçip milletin mutfağını hatırlamak lazımdır. "ifadelerini kullandı. 

ZİHNİ ŞAHİN'DEN DEMİR'E İNCE AYAR 

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Samsunspor Tesisleri'nin fotoğrafını ekleyerek, " "Samsunsporumuz, Samsun'umuzun değerli bir markasıdır. Partiler makamlar ve kişilerin üzerindedir. Hepsi gelip geçici Samsunsporumuz kalıcıdır. Samsunsporumuza yapılan her hizmet şehrimize, ilimizin tanıtımına her insanımıza ve gençlerimizedir. Bunun aksine hareket etmek çok yanlış olur "açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN DEMİR'DEN AÇIKLAMA 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Demir açıklamasında, "Söz konusu plan değişikliği maddesinin Büyükşehir Belediye Meclisi alt komisyonları ve genel kuruldaki görüşmeleri sırasında Nuri Asan Tesisleri'nin yerinde muhafaza edileceği  net olarak ifade edilmiştir. Bu konuda plan notu mevcut olup başka bir amaç için değerlendirilmesi söz konusu değildir "ifadelerini kullandı. Demir açıklamasında, yayın yapanlar hakkında hukuki süreci işleteceklerini sözlerine ekledi. Zekeriya FIRAT