SAMÜ 'Duvarları Kaldırdı 

TAKİP ET

SAMÜ'de öğretim üyeleri için düzenlenen cübbe giyme töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Mahmut Aydın, üniversitenin 26 Mayıs'taki kuruluş yıl dönümünde 'duvarsız üniversite' kavramını hayata geçirdiklerini söyledi.

Samsun Üniversitesi'nde(SAMÜ) yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden öğretim üyeleri için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi.

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen törende, üniversitenin 26 Mayıs'taki kuruluş yıl dönümünde 'duvarsız üniversite' kavramını hayata geçirdiklerini söyledi.

'Duvarsız üniversite' kavramıyla zihinlerdeki duvarları yıkarak toplumun tüm kesimleriyle etkin iletişim kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın, "Özgür düşünen bireyler yetiştirerek nitelikli bir topluma yön vermeyi hedef ediniyoruz. Bu felsefe, yaklaşım ve hedeflerimiz, odaklandığımız alanlar çerçevesinde çevre dostu yaklaşım ve yeşil kampüs politikaları uygulamak, her türlü geri dönüşüme öncelik vermek, üniversite sanayi iş birliğinde sürdürülebilir politikalar geliştirmek, sürekli üretim, teknolojik yeniliklerin sınırları ortadan kaldırdığı yüksek teknolojiye sahip alanlara katma değer oluşturmak istiyoruz." dedi.

REKTÖR ÜNAL'DAN TEBRİK 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden öğretim üyelerini tebrik etti.

DESTEK TEŞEKKÜRÜ 

Rektör Aydın ve Belediye Başkanı Demir, akademik başarılara imza atan öğretim üyelerine teşekkür belgesi, üniversiteye destek veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Canik Belediye Başkan Vekili Yusuf Sancak ile iş insanlarına da plaket verdi.

Daha sonra yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden akademik personel cübbelerini giydi.

Rektör Aydın, üniversiteye destek olan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'na teşekkür plaketi verdi.