SAMULAŞ Genel Müdürü Fatih Arlı: 'Görevimin başındayım teleferikte sorun yok'

TAKİP ET

Görevinden istifa ettiği öne sürülen SAMULAŞ Genel Müdürü Fatih Arlı, "Görevimin başındayım "mesajı verdi. Teleferik bakımına değinen Arlı, "Her yıl düzenli olarak bakımlarını gerçekleştiriyoruz "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 99 hisse sahibi olduğu SAMULAŞ'ın bünyesinde yer alan Batıpark'tan Amsisos Tepesi'ne ulaşan teleferik hattının bakımı, Antalya'da meydana gelen facianın ardından gündeme gelmiş ve gazetemizin yaptığı araştırmada bakımı kimin yaptığına dair net bir bilgiye ulaşılamamıştı. Beklenen açıklama SAMULAŞ Genel Müdürü Fatih Arlı'dan geldi. 

Genel Müdürlük görevinden istifa ettiği iddia edilen Arlı, 'görevimin başındayım' mesajı verdi. Arlı, "Şu an görevimizin başındayız. Ancak yarın ne olur kimse bilemez "dedi. 

HATTIN BAKIMLARI DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR 

SAMULAŞ Genel Müdürü Fatih Arlı, "2005 yılında faaliyete başlayan ve Batı Park ile Baruthane Tümülüsleri arasında hizmet veren teleferik hattı 323 metre uzunluğundadır. Karadeniz Bölgesi‘ nde hizmete açılan ilk teleferiktir.  Samsun' un kültür turizmine önemli katkı sağlamaktadır. 2005 – 2013 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmiştir. Samsun Büyükşehir Belediye tarafından 2013 yılı Eylül ayında alınan kararla Teleferik işletmesi SAMULAŞ'A devredilmiştir. Teleferik hattı, Antalya'daki gibi uzun bir hat değildir. Hattın bakımları her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir "dedi. 

Samsun'un teleferik bakımı kime emanet?  - Habere gitmek için tıkla 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaprak dökümü! - Habere gitmek için tıkla

samsun teleferik samulaş fatih arlı