Sanatçı Halime Sel Özgen Samsun'da 

TAKİP ET

Eğitim hayatı boyunca çocukluk döneminden başlayarak sürekli sanatın içinde yer alan başarılı sanatçı ve şiir yazarı Halime Sel Özgen, 'Hoşça Kal' isimli yeni şiir kitabının imza gününde Samsun ABS Sanat Merkezi'nde sevenleriyle buluştu. 

Samsun’un çocuk tiyatrosu, animasyon ve organizasyon etkinlikleriyle tanınan, başarılı girişimci Altan Yücebaş’ın sahibi olduğu ABS Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Samsunlu  Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, Derneğin Edebiyattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Bilir, SSMMMO Başkan Adayı Oktay Ergör ve sanatseverler katıldı. Müzik dinletisi eşliğinde davetlilere birbirinden güzel ezgiler dinletildi. 

Programda sahne alan değişik meslek gruplarından sanatseverlerde Özgen’in şiirlerinden oluşan şiir dinletisiyle programa renk katarken, Sanatçı Özgen'de kendi sesi ve yorumuyla şiirlerini seslendirerek sevilen halk şarkılarını yorumladı. 

EŞİM ÇOK BÜYÜK DESTEK OLDU 

Etkinlikle ilgili gazetemize konuşan sanatçı ve şiir yazarı Halime Sel Özgen şunları söyledi:“Samsun’un Çarşamba İlçesine bağlı Kızılot köyünde 1964 senesinde dünyaya geldim. Çocukluk yıllarımdan bu yana sürekli sanatsal etkinliklerin içinde yer alarak yetiştim. Hâlen Samsun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Müzik Korosu'nda sanat çalışmalarıma devam etmekteyim. Hoşça Kal isimli şiir kitabımı yazmamda bana en büyük ilham kaynağı eşim oldu. İlk şiir denemelerime 80’li yıllarda başladım. O dönemde yaklaşık 60 civarında şiirim vardı. Bir şiir kitabımın yayınlanacağını hiç hayal etmezdim. En son aşamada kaleme aldığım bu şiir kitabımla bir hayali gerçekleştirmiş oldum. Bu eserimle hem gelecek nesle güzel bir hatıra bırakmayı, hem de adımın sanatseverlerin hafızalarında ve gönüllerinde yaşamasını amaçladım. Samsunlu Sanatçılar Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen şiir okuma günlerine sürekli katılan bir sanat gönüllüsü olarak o etkinliklerde dinlediğim şiirler bende büyük bir tesir uyandırıyordu. Kendimde de şiir yazma yeteneğinin olduğunu keşfederek, ben de o başarılı şairler gibi olabilirim diyerek şiir yazma çalışmalarıma başladım. Şiir kitabımı 6 ay süren bir hazırlık döneminde yazdım. Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanımız Ömer Umutlu, Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Bilir,  Şair İbrahim Coşar ve ABS Sanat’ın sahibi Altan Yücebaş’ın destekleriyle bu güzel organizasyonu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bana desteklerinden dolayı onlara müteşekkirim "dedi. 

ŞİİR KİTABI ÜCRETSİZ DAĞITILACAK 

Sanatçı ve şiir yazarı Halime Sel Özgen açıklamasında şunları kaydetti; "Kitabımı Samsun’un önde gelen Yayın Kuruluşlarından olan Can Ofset’e bastırdık. Bu eserimi bastırırken hiçbir maddi beklenti içinde değilim. Şiir kitabımın okur yazarlığın artmasına , sanata ve şiire ilginin çoğalmasına vesile olması benim için en büyük kazanç ve ödül olacaktır. İnsanlığa faydalı bir eser bırakmak kadar büyük bir değer olamaz düşüncesindeyim. Çocukluktan bugüne her zaman ismimle tanındım, insanları sevdim ve onlar tarafından da sevildim, sayıldım. İnsanlara gösterdiğim sevginin ve saygının karşılığını fazlasıyla alıyorum. Bu, bir insan için çok güzel bir yaşam tecrübesi oluyor. Bu program vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza varıncaya kadar sanata ve sanatçıya değer veren her kesimden insanla biraraya gelerek bir gönül bağı kurmuş oluyoruz. Birlikte şiirler, şarkılar söylüyoruz. Bundan daha güzel ne olabilir ki.. Birçok yardımlaşma ve dayanışma derneğinin destek amaçlı sanatsal etkinliklerine katıldım ve halen bu çalışmalarıma devam ediyorum. Onlarla her zaman birlikte olmanın hazzını ve sevincini yaşıyorum. Bu tarz sanatsal etkinlikler, insanların sosyalleşmesine ve dayanışma ve birlikteliklerine büyük katkı sağlıyor. Samsunumuz bir kültür ve sanat şehridir. Bu tarz sosyal etkinliklerin daha da artarak gelişmesine katkı sunmalıyız. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte şiir kitabımı ücretsiz olarak insanlara hediye ediyorum. Önemli olan gönüllerin bir olmasıdır” dedi. 

Programın bitiminde hayranlarının kitaplarını imzalayan Özgen, Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Umutlu ve Başkan Yardımcısı Bilgin ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Nazım AKPINAR