Saraydan Kız Kaçırma, Komedi, Aşk ve Mozart Buluşması!

TAKİP ET

Romantizm ve macera dolu bir gece için biletlerinizi şimdi alın! Mozart'ın neşeli ve alla turca esintileriyle bezeli "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 16 Mart Cumartesi akşamı Samsun Devlet Operası'nda sahneleniyor.

Mozart'ın gençlik ve alla turca esintileriyle bezeli neşeli operası "Saraydan Kız Kaçırma", 16 Mart'ta Samsun Devlet Operası'nda yeniden sahnede olacak. Mozart'ın Türk kültürüne olan hayranlığını yansıttığı bu başyapıt, 26 yaşındayken bestelenmiş olmasına rağmen zamanın ötesinde bir güzellik taşıyor. Türk müziğinin etkileyici izleriyle süslenmiş olan eser, 16 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30'da seyircisiyle buluşacak.

Patrick David Murray'in yönettiği orkestra eşliğinde sahnelenecek olan "Saraydan Kız Kaçırma" operasının sahne kurgusu Tuncay Kurtoğlu ve Cenk Bıyık tarafından hazırlandı. Eser, İspanyol soylusu Belmonte'nin sevgilisi Konstanze'yi kurtarma macerasını anlatıyor. Konstanze ve hizmetçisi Blonde, Selim Paşa'nın yazlık köşkünde tutsak olarak bulunmaktadır ve onları kurtarmak için Belmonte ve uşağı Pedrillo harekete geçerler. Ancak, işler planlandığı gibi gitmeyebilir.

Başrollerde Ulaş Kocatürk (Belmonte), Sezgi Elhüseyni (Konstanze), Özgür Aslan (Osmin), Fatma Hande Kocatürk (Blonde), Serkan Bodur (Pedrillo) ve Eray Dönmez (Selim Paşa) gibi deneyimli isimler yer alıyor.

Raushan Baigulakova'nın koro şefliğini üstlendiği eserin sahne ışığı O. Murat Yılmaz tarafından tasarlandı. Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrası da eserin canlı performansında yer alacak.

16 Mart 2024 Cumartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek "Saraydan Kız Kaçırma" operasının sezon açılış temsilinin biletleri, biletinial internet sitesi ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden temin edilebilir.

Saraydan Kız Kaçırma Samsun Devlet Operası Samsun Devlet Opera ve Balesi Mozart samsun haber Samsun Hasan Hüseyin Örnek