SASKİ'nin kamu zararı 900 bin lira

TAKİP ET

SASKİ'de yaşanan ve kurumun şikayetçi olduğu sahte kefalet senedi olayında sayaç okuma ihalesini alan firmanın farklı yöntemle kamuyu 900 bin lira zarara uğrattığı öne sürüldü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (SASKİ), eski genel müdür döneminde sayaç okuma ihalesini alan firmanın kuruma verdiği kefalet senedinin  sahte olduğu öğrenildi. SASKİ'de olay sonrası bazı görevden almaların yaşandığı, kurumun suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. 

SASKİ HUKUKİ 
SÜREÇ BAŞLATTI 

Suç duyurusu ile ilgili verilen takipsizlik kararı sonrası ise SASKİ'nin üst mahkemeye itiraz ettiği ve hukuki süreci takip ettiği öğrenilirken, konu ile ilgili de idari soruşturma başlattığı belirtildi. Olayla ilgili farklı iddialar kent gündemine geldi. Sayaç okuma ihalesini alan firmanın işçi tazminatlarını ödemek için kelafet senedini nakde çevirdiği, SASKİ'ye verilen kefalet senedininde bu nedenle karşılıksız çıktığı öne sürülüyor. Kefalet senedinin 1.5 milyon lira tutarında olduğu, SASKİ'nin uğradığı kamu zararının 900 bin TL civarında olduğu öne sürülüyor.  Zekeriya FIRAT 

SASKİ'de teminat mektubu sahteciliği - Habere gitmek için tıkla