SATEM Başkanı Mevlüt Oral: 'Hem kira hem de taksit ödemesi zor'

TAKİP ET

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, hükümetin açıkladığı sosyal konut projesinin dar gelirli ve asgari ücretliler için asla uygun olmadığı savundu. Oral, "Hem kira hem de ev taksidi çok zor" dedi

Samsun'da konut ihtiyacının bulunduğunu ve insanların bu ihtiyaca kavuşmak için özlem duyduklarını açıklayan Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Hükümetin açıkladığı sosyal konut projesinde asgari ücretliler ve dar gelirli aileler açısından son derece ciddi ödeme tablosu problemi vardır. Hiçbir dar gelirlinin bu projeden fayda görmesi mümkün değildir" dedi.

İKİ ÖDEMEYİ NASIL YAPSIN
Ödemenin konutların teslim edilmesiyle birlikte başlaması halinde bu projeye vatandaş açısından sıcak bakabildiklerine dikkati çeken SATEM Başkanı Mevlüt Oral, "Aylık 3 bin 500-2 bin 500 TL ödeme öngörülüyor. 60 bin-80 bin TL'lik peşinat kısmı var. Vatandaşımız iki yıl aylık bu rakamları ödeyecek. Konutların iki yıl sonra teslim edileceği düşünüldüğünde ise şu an kirada oturan asgari ücretli ya da dar gelirli bir aile hem bu aylık ödemeleri yapması hem de mevcut kirasını ödeyerek bu projeye dahil olması imkansızdır. Eğer 15 bin TL geliri olan bir vatandaşımız varsa bu proje cazip olabilir. Takıldığımız nokta sadece burasıdır" diye konuştu.

Kaynak: SamsunSonHaber