Savaşta Bir İlk; İsrail, Lübnan'ın Doğusuna Hava Saldırısı Düzenledi

TAKİP ET

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine ikinci kez hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda can kaybı ve yaralı sayısı hakkında detaylar paylaşılmazken, bölgedeki çatışmalarda yaşanan gelişmeler tansiyonu yükseltiyor.

İsrail, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine yönelik sınırdan yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan hava saldırılarına devam ediyor. Lübnan resmi ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Baalbek kentinin güneyinde yer alan Ensar beldesine hava saldırısı düzenledi. Saldırının ardından bir binanın hedef alındığı ve bölgede dumanların yükseldiği belirtilirken, can kaybı ve yaralı sayısı hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.

Ensar beldesi, İsrail-Lübnan sınırından yaklaşık 100 kilometre mesafede konumlanmıştır. Ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde bulunan Nakura beldesine de bir hava saldırısı gerçekleştirdiği rapor edildi.

Baalbek-Hermel Valisi Beşir Hıdır, İsrail'in saldırısının Durs, Tareyya ve Şemstar beldelerini hedef aldığını ifade etti. Saldırılarda bir zeytinyağı fabrikasının vurulduğunu ve Durs beldesinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Hıdır, Tareyya'da ise iletişimin kesildiği 2 kişiden bahsetti.

Bu son saldırılar, İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmaların bir parçası olarak görülüyor. Çatışmalarda şu ana kadar 241 Hizbullah mensubu, 49 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 askerin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İsrail lübnan doğu lübnan gazze filistin savaşı hava saldırısı savaş dünya gündem samsunhaber haber