SBB Başkanı Demir'den; Kardeşlik İftarı'nda Filistin Vurgusu

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, "15 Ramazan Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla düzenlediği 'Kardeşlik İftarı' programında, Filistin'e ve İslam dünyasına yönelik duyarlı bir vurgu yapıldı. Başkan Mustafa Demir, Filistin'deki zulmü yürekleri dağladığını belirterek, "Filistin bizim ciğerparemiz. Yüreğimiz yanıyor" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen iftar programında, çocuklar için özel etkinlikler düzenlendi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer birçok katılımcı iştirak etti.

Başkan Mustafa Demir, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, İslam dünyasında yaşanan zulme dikkat çekti ve Filistin'e olan duyarlılığını dile getirdi. Demir, "Filistin bizim ciğerparemiz. Yüreğimiz yanıyor. Filistin’de kardeşlerimizi katledenler, gelecekte kendi nesillerine nasıl muamele edileceğini belirlemiş oluyorlar" şeklinde konuştu.

Samsun Milletvekili Ersan Aksu ise konuşmasında, sevgili Peygamberimizin yetim olarak büyüdüğünü hatırlatarak, Filistin'deki zulme ve Gazze'deki katliama dikkat çekti. Aksu, "Özellikle pek çok çocuk yetim kalıyor. İnanıyorum ki yarınlar o yetim çocukların omzunda bambaşka bir dünyaya vesile olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, Ramazan ayının iyilikler yapma ve duyarlılık gösterme fırsatı sunduğunu ifade ederek, dünyadaki zulme karşı duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Samsun'da düzenlenen bu kardeşlik iftarı, Filistin'e ve İslam dünyasına olan duyarlılığın bir yansıması olarak değerlendirilebilir.

samsun samsun büyükşehir belediyesi kardeşlik iftarı samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan kardeşlik iftarında filistin vurgusu 15