SBB CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan: Bu mali tablo ile başarı gelmez

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP Grup Başkanvekili Mali Müşavir Atila Tekcan, Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı borçları için, "Gider bütçesinde 482 milyon 750 bin TL açık var. Borç stoku kur farkları hariç 2 milyar 100 milyon TL. Bu mali disiplinle başarı gelmez" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP Grup Başkanvekili Mali Müşavir Atila Tekcan, belediyenin gider bütçesinde 482 milyon 750 bin TL açık olduğunu açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borç stokunun şuan itibari ile 2 milyar 100 milyon TL'yi bulduğunu söyleyen Tekcan, "Mali disiplinden oldukça uzaklaşan bu anlayış ile başarı gelmeyeceği tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı bütçesine de eleştiriler getiren Tekcan, "Hazırlanan 2022 yılı bütçesi Sosyal Belediyeciliği önemsememiştir. Engelli, yaşlı, garip, gureba, fakir fukara, kadın ve çocuklar için pay yok denecek kadar azdır. Yaşlı, engelli vatandaşlara ayrılan fay bütçenin yüzde 1,6'sını çocuk ve aileye ayrılan pay yüzde 005,6 (Binde beş)'ni oluşturmaktadır" dedi.

BELEDİYENİN BORCU YÜZDE 60 ARTACAK

Belediyenin şuan da borç stokunun kur farkları hariç 2 milyar 100 milyon TL'ye ulaştığının altını çizen Grup Başkanvekili Atila Tekcan, " Şu anda kur farkları ve alınması planlanan dış kaynak kredilerin faizleri de hariç olmak üzere 158 milyon TL faiz ödemesi planlanmaktadır. Alınması planlanan kredilerin faizleri de eklenecek olursa toplam 2022 ve takip eden yıllarda faiz ödemesi yıllık bazda 180 milyon TL, aylık olarak ortalama 15 milyon TL'yi bulacaktır. 2019 yılında görevi devir alındığında borç stokunun 1 milyar 
660 milyon TL olduğu düşünürsek yeni alınması talep edilen borç ile birlikte (kur fakları hariç) borç stoku 2 milyar 750 milyon TL'yi bulacak olup 1,5 yıl zamanında belediyenin borçları yüzde 60 seviyesinde artmış olacaktır. Bu kadar büyük borçlanma çocuklarımızın geleceğinden çalmaktır. Sürdürebilir bir anlayış değildir. Mali disiplinden oldukça uzaklaşan bu anlayış ile başarı gelmeyeceği tartışılmaz bir gerçektir" ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT