SBB'de Başkan Halit Doğan düğmeye bastı! Eski Başkan Mustafa Demir'in A Takımı değiştiriliyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Halit Doğan, eski Başkan Mustafa Demir'in A Takımı'nı değiştirmek için düğmeye bastı. Görevden almalar başladı. İşte detaylar...

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve geldikten sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) teşkilat yapısını değiştiren, il dışından bürokrat transferi yapan eski Başkanı Mustafa Demir'n görev süresinin dolmasının ardından yeni Başkan Halit Doğan, Demir'in A Takımı'nı değiştirmek için harekete geçti. 

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve geldikten sonra SBB eski Başkanı Zihni Şahin'in suda yaptığı yüzde 15'lik indirimi kaldırıp suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapan Mustafa Demir, il dışından Fatih Yıldız'ı SASKİ Genel Müdürlüğü'ne, Enver Sedat Tamgacı'yı da SAMULAŞ'ın başına getirmişti.

Demir, SBB'de bazı daire başkanlıklarını kapatıp yeni daire başkanlıkları kurdu. Yeni daire başkanlıklarına da atamalar yapan Mustafa Demir'in Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na getirdiği Bahattin K.'da rüşvetten tutuklandı, hapis cezası aldı. Kasasından ise Türkiye gündemine oturan servet çıktı.

Su zammının mimarı Fatih Yıldız, SAMULAŞ'ın Genel Müdürü Tamgacı gibi görevden alındı. Demir, Genel Sekreterlik görevine Kocaeli'nden İlhan Bayram'ı getirdi. Bayram, kendine makam odası yaptırması ve sessiz sedasız görevinden istifa edip Amasya'dan milletvekili aday adayı olması ile kent gündemine oturmuştu. Başkan Demir görev süresi boyunca A Takımı'nda ve daire başkanlıklarından sürekli değişikliklere gitti.

GÖREVDEN ALMALAR SÜRECEK 

(AHMET BAYIR)

SBB Başkanı Halit Doğan, eski Başkan Mustafa Demir'e yakınlığı ile bilinen Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Yıldız ve Ahmet Bayır'ı görevden aldı.

(ŞENOL YILDIZ)

Şenol Yıldız'ın Kültür Daire Başkanlığı'nda uzman, Ahmet Bayır'ın da Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görevlendirildiği öğrenildi.

(SÜLEYMAN DEMİRTAŞ)

SBB Başkanı Halit Doğan'ın çalışma ekibinin hazır olduğu,  önümüzdeki günlerde Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş ve Genel Sekreter İlhan Bayram'ın da görevlerinden ayrılacağı öğrenildi.

(İLHAN BAYRAM)

samsun halit doğan mustafa demir