SBB'den Otizmli Bireylere Özel Etkinlik

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplumda farkındalık oluşturulması için çeşitli çalışmalar düzenliyor ve bu alandaki girişimleri destekliyor. Bu çerçevede, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda özel bir etkinlik düzenlendi ve otizmli bireyler güzel bir gün geçirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, otizmli çocuklar için Ramazan ayı konseptli bir program hazırlandı.

Etkinlik kapsamında çocuklar, oyun ve atölye çalışmalarına katılarak keyifli zamanlar geçirdi. Programın sonunda çocuklar, gökyüzüne kırmızı balonlar bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi Sorumlusu Çağla Yücel, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak otizmli bireylere ve ailelerine çeşitli alanlardaki hizmetlerimizle destek oluyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle otizm farkındalığı oluşturmayı hedefliyoruz ve çocuklarımızın her zaman yanında olacağız."

Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüseyin Yoldaş ise okullarının orta ve ağır düzeyli zihinsel engelli öğrencilerle birlikte otizm spektrum bozukluğu tanısı olan öğrencilere hizmet verdiğini belirtti. 2 Nisan'ın otizmli bireylere yaklaşım tarzının değişmesi ve farkındalığın oluşması için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, etkinliğin amacını ve önemini vurguladı.

samsun samsun büyükşehir belediyesi otizmli bireyler otizmli bireylere özel etkinlik etkinlik samsun haber gündem haber