SBB, Engelli Vatandaşlar İçin 'Engelsiz Ulaşım Aracı' Hizmetini Sürdürüyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Engelsiz Ulaşım Aracı' hizmeti ile 2023 yılında 576 engelli bireye 4 bin 830 defa ücretsiz ulaşım sağladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Engelsiz Ulaşım Aracı' hizmetini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu hizmet kapsamında, yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlara özel ulaşım imkanı sunuluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, yapılan çalışmayla ilgili bilgi vererek, "Engelli araçlarımız özellikle kış aylarında engelli vatandaşlarımızın hastanelere gitmelerinde ve diğer sağlık hizmetlerine ulaşmalarında büyük fayda sağlıyor. Ayrıca, engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, kamu kurumu ilişkileri ve sosyal aktiviteler gibi birçok alandaki ulaşım ihtiyaçlarına cevap veriyoruz." dedi.

2023 yılında 576 engelli ve yaşlı vatandaşa 4 bin 830 defa ücretsiz ulaşım hizmeti sunduklarını belirten Baş, engelli araçlarıyla sosyal aktivitelerde de engelli vatandaşları desteklediklerini ifade etti. Bu hizmetle engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, önemli bir toplumsal ihtiyaca cevap veriyor.

Samsun samsun büyükşehir belediyesi engelsiz yaşam hizmeti araç hizmet samsunhaber