SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan'dan Alo 153 binası tepkisi: Ne olacak şimdi ?

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, yürütmesi kesin olarak durdurulan Alo 153 binası ile ilgili tepkisini dile getirdi. Tekcan, "Haklılığımız ortaya çıktı, ne olacak şimdi" diye sordu.

Daha önce açılan ilk davada yürütmesi durdurulan ALO 153 Kent Yönetim Merkezi binası ile ilgili Mimarlar Odası'nın 3. İdare Mahkemesi'ne açtığı davada verilen ret kararı sonrası, dava Samsun Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi'ne taşınmıştı. 
Üst mahkeme ret kararını bozdu, proje ile ilgili oy birliği ile aldığı kararda kesin olarak durdurma kararı verdi. Mahkeme kararında, binayı kanunlara aykırı buldu, Çevre Bakanlığı'nın imar yetkisi olan konuda Büyükşehir Belediyesi'nin karar aldığına dikkati çekti. 

Samsun'da yargıdan kesin karar: O bina hukuksuz - Haberine gitmek için tıkla

'BİZ  SÖYLEDİK 
DİNLETEMEDİK '

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan yazılı açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Tekcan, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, Belediye Meclisi'ne  defalarca söyledik, yapmayı dedik, kanuna aykırı dedik, kamu harcamalarını usulüne göre yapın dedik, olmadı. Ben yaptım oldu anlayışı ile herkes bildiğini okudu. Kültür Park için de yapılmak istenen ALO 153 Binası ile İlçe transfer İstasyonu için başka yere planlayalım, Kıyı Kanunu'na muhalefet var, yeşil alan katliamı yapmadın dedik, hiç dinlemediler hemen yapımına başladılar. İdare Mahkemesi inşaat ile ilgili anında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu sefer işin içine bir kılıf uydurdular, burası Millet Bahçesi oldu dediler, Meclisten oy çokluğu ile bir karar daha geçirdiler, biz Millet Bahçesi özellikli planlamadır, her yere kafanıza göre yapamazsınız dedik, ret ettik, Millet Bahçesi'nin içinde ALO 153 Binası, Terminal binası, yerleşkesi tanımlı değil, yasal kılıf uydurmaya çalışmayın, bu mızrak bu çuvala sığmaz dedik, dinlemediler, hatta kafetarya ve büfeyi kiralama için ihaleye bile çıkardılar, mahkemeyi bekleyin, yatırımcı zarar görmesin dedik.  Şimdi geldiğimiz noktaya bakın "dedi. 

Samsun'da yargıdan kesin karar: O bina hukuksuz - Haberine gitmek için tıkla

MAHKEME 
KARAR VERDİ 

Tekcan şöyle devam etti; "Haklılığımızı Bölge İdare Mahkemesi 2. kere oy birliği ile tescil etti. ALO 153 binasının inşaatını durdurdu. Bu kadar kamu kaynağı şimdi ne olacak, yeşil katliamı ne olacak.  'Ben yaptım oldu' anlayışı yine  kaybetmiştir. Bu güne kadar bizim açtıklarımız, müdahil olduklarımız ve Odalarımızın açtığı tüm imar davalarını Samsun Büyükşehir Belediyesi kaybetti. Yazık değilmi bu güzel memleketimize. Bu kentte yaşayın insanların suçu ne. Ama kimse merak etmesin, elbet gün gelecek, devran dönecek, herkes hesabını bir gün verecek." Zekeriya FIRAT 

Samsun'da yargıdan kesin karar: O bina hukuksuz - Haberine gitmek için tıkla