SBB Meclisi Grup Başkanvekili Atilla Tekcan: Yanlış projeler kaos getiriyor

TAKİP ET

SBB Meclisi Grup Başkanvekili Tekcan, Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinin yargı tarafından durdurulduğuna dikkati çekerek, "Yanlış projeler, kenti kaos sürüklemektedir "dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor' iddiasına Samsun'u örnek vererek açıkladı; "AK Parti'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne 2021 yılında 1 milyar 178 milyon lira, CHP'li Tekirdağ Belediyesi'ne ise 1 milyar 204 milyon lira, genel bütçeden pay verdik. Adaletsiz veya haksız dağıtım yoktur" dedi. 

O açıklamaya Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan'dan cevap geldi. Tekcan, SBB Başkanı Mustafa Demir'i hedef aldı ve mahkemelik olan yanlış projelerin kenti kaosa sürüklediğini söyledi.  

PROJELER MAHKEMELİK OLUYOR 

Tekcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin  üç yıldan beri önümüze getirdiği yanlış projelerle hem Samsun halkını karşısına almış, hem de genel bütçeden alacak olduğumuz payların önünü tıkamıştır. Yanlış yatırım ve Projelere hem bizim,  hem Mimarlar Odası'nın, hemde vatandaşın açtığı davaların sayısında müthiş bir artış var. Mahkemelerden aldığımız yürütmeyi durdurma kararları projelerin yanlışlığını ortaya koymakta, haklılığımızı tescil etmektedir "dedi. 

KAYBEDEN SAMSUN OLDU 

Tekcan açıklamasında şunları kaydetti; "Yanlış uygulamalar ile hem belediyenin borç yükü gün geçtikçe artmakta, doğru yatırımlar gecikmekte, yapılan yanlış projeler Samsun kentini kaos ve yoksulluğa sürüklemektedir. Sonuç olarak bu "Ben yaptım oldu, olacak" anlayışı ile kaybeden Samsun olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu beyanatı bunun özetidir "dedi. 

Haber: Zekeriya FIRAT