SBB otel iptal kararını rafa koydu

TAKİP ET

Sheraton Otel'in yapı ruhsatı ve imar planlarının iptali kararı sonrası gözlerin çevrildiği SBB Meclisi, mahkeme kararını beklemeye aldı.

Samsun'un en yüksek yapısı olan Sheraton Otel'in şehircilik ve kanunlara aykırı olduğunu savunan Mimarlar Odası Samsun Şubesi, 10 yıl önce yargı sürecini başlatmıştı. Danıştay'ın karar bozma hükmü sonrası yeniden görülen davada Sheraton Otel'in yapı ruhsatı ve imar planları iptal edilmişti. Mahkeme kararı sonrası gözlerin çevrildiği Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi'nde ilginç bir gelişme yaşandı. 

GÖZLER SBB MECLİSİ'NDE 

SBB Meclisi Mayıs ayı toplantısında, Sheraton Otel'in yapı ruhsatı ve imar planlarının iptalini öngören mahkeme kararı, beklemeye alındı. SBB Meclisi'nin mahkeme kararı doğrultusunda nasıl bir karar alacağı ise merak edilirken, CHP'li Hasan İpek'ten tepki açıklaması geldi. 

İPEK'TEN TEPKİ AÇIKLAMASI 

SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, "Bu hançeri Samsun'un kıyılarına dikmeyin diye yıllarca söylendi. Bunun için kıyı kenar çizgisi değiştirildi. 10 yıl süren mahkeme sürecinin ardından mahkeme yapı ruhsatı ve imar planlarının iptali kararı verdi. SBB Meclisi ise mahkeme kararını komisyonda beklemeye aldı. Hukukun gereğinin yapılmasını bekliyoruz "dedi.