Seçim tamam, Samsun'da hesap zamanı

TAKİP ET

Samsun'da yerel seçimler tamamlandı, çok partili dönem başladı. Cumhur İttifakı'nın oyu adeta erirken, CHP oyunu yükseltse de istediğini almadı. YRP seçimin kazananı oldu. İşte detaylar...

Samsun'da seçimler tamamlandı. Kaybedenler fazla. AK Parti oy ve 5 belediye kaybetti. CHP, Türkiye ortalamasının gerisinde kaldı, tek belediye ile yetindi. İYİ Parti ise hezimet yaşadı. Yakakent'e sığındı. MHP, ağır yara aldı. YRP seçimin kazananı oldu. 3 belediyesi var. 

Samsun'da 31 Mart yerel seçimleri büyük heyecana sahne oldu.Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oranla katılımın yüzde 70 seviyesinde olduğu 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre, Samsun'da çok partili dönem başladı. 17 ilçesi bulunan Samsun’da AK Parti Büyükşehir Belediyesi, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Bafra, Havza, Terme, 19 Mayıs, Vezirköprü'yü kazandı. Yeniden Refah Partisi ise Kavak, Ayvacık ve Ladik'i aldı. MHP Asarcık'ı korudu ve Alaçam'ı az bir oy farkla aldı. Salıpazarı'nı BBP'ye kaybetti.  İYİ Parti ise İlkadım'ı kaybetti, Yakakent ilçesi ile teselli buldu. CHP, Büyükşehir Belediyesi'nde kendi rekorunu kırarken, Atakum'u kazandı, ancak istediğini ilçelerde alamadı. 

YENİDEN REFAH SEÇİMLERE DAMGA VURDU 

Yerel seçimlerin kaybedeni Cumhur İttifakı oldu. Cumhur İttifakı SBB'de yüzde 5, ilçelerde ise yüzde 30 veya 40 bandında oy kaybetti. AK Parti Samsun'da 5 belediye kaybetti, MHP'nin oyları eridi. Yeniden Refah Partisi 3 belediye ve ilçe belediye meclislerindeki çoğunluğu ile seçimlere damga vurdu. Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Burhan Mucur, oy kaybı yaşanan yerleri değerlendirmeye aldı ve konu ile ilgili parti genel merkezine rapor göndereceği öğrenildi. 

 

samsun haber yerel seçim gündem