Seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası verdiği aranın ardından haftalık çalışmasını bugün sürdürecek. İsrail ile İran arasındaki gerilim, yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve enflasyonla mücadele, kabinenin gündemindeki başlıca konular arasında.

31 Mart'taki yerel seçimler dolayısıyla çalışmalarına ara veren Genel Kurul, bugün yeniden toplanacak.

İsrail ve İran arasındaki gerilim, kabinenin dikkatle ele alacağı bir konu olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin gerilimin tırmanmasını engellemek için atacağı adımların yanı sıra Gazze'deki son durumun da masaya yatırılması bekleniyor.

Türkiye'nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi de gündemde olan konular arasında.

Enflasyonla mücadele, kritik bir konu olarak kabine toplantısının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Ekonomideki son durumun detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Enerji alanında yapılacak düzenlemeler de kabine toplantısının gündemine dahil edilecek. Yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın, LNG olarak dünya piyasalarına pazarlanması öngörülen bir kanun teklifi ele alınacak.

Yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulumuna ilişkin düzenlemeler de kabinenin ele alacağı konular arasında yer alıyor.

Bugün ve yarın Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarın partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.

31 Mart aki yerel seçimleri Seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı bugün gerçekleşecek kabine toplantısı bugün Enflasyonla mücadele Enerji alanında yapılacak düzenlemeler Yenilenebilir enerji samsun haber gündem haber