Seçmen Bilgi Kağıtlarının Dökümü ve Dağıtımı Başlıyor

TAKİP ET

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimi için seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı başlıyor. Seçmenler, oy kullanma bilgilerini YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, mobil uygulama veya YSK Çağrı Merkezi üzerinden kontrol edebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 1 Aralık 2023'te ilan edilen seçim takvimine göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına bugün başlanacak.

Takvim doğrultusunda belirlenen 36 siyasi parti sayısı, Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin seçimlere katılmama kararı alması sonucu 34'e düştü. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etti. Birleşik oy pusulasındaki yerler ise 27 Ocak'ta YSK Başkanlığı'nda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Bugün itibarıyla, vatandaşların oy kullanacakları yerleri gösteren seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına başlanacak. Dağıtım işlemi 24 Mart Pazar günü tamamlanacak.

Seçmen bilgi kağıdı bulunmayan seçmenler, oy kullanma yerlerini YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden kontrol edebilecekler. Bu sayede seçmenler, seçim günü nerede oy kullanacakları konusunda bilgi sahibi olabilecekler.

ysk yerel seçim Bilgi Kağıtlarının Dökümü ve Dağıtımı