Sefa Aşar, CHP'den İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nden İlkadım Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Samsunlu genç iş insanı Sefa Aşar kimdir? İşte detaylar...

Samsunlu genç iş insanı Sefa Aşar, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Sefa Aşar, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri arasında yer alan 5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanınan Türkiye'de 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması'nın 89'ncu yılında verdiği mesajda; "Yerel hizmetlerin kentli hakları çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi, ancak kadını ve erkeği ile tüm kentlilerin isteklerinin ve gereksinmelerinin demokratik ve katılımcı süreçlerle belirlenmesi ve yerel yönetimlerin işlevlerini buna uygun olarak yerine getirmesine bağlıdır" sözlerini kaydetti.

CHP İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Sefa Aşar, "İlkadım sadece bir ilçe adından ibaret değildir. Cumhuriyet'e giden yolda kurtuluş meşalesinin kıvılcımlarının yakıldığı, Ulu Önder Atatürk'ün, 'benim doğum günüm' dediği 19 Mayıs 1919’un, 'İlk Adım Kenti'dir. İlkadım hak ettiği gibi yönetilmeli, geçmişinden kopmadan çağdaş yapısıyla çekim merkezi olmalı" dedi.

Genç iş insanı Sefa Aşar, "Günümüz şartlarına modernize olmuş ama geçmişle de bağını koparmadan yeni bir İlkadım'ı hayata geçirme hayalim var. Bunu başarabiliriz. Biz; 3 kuşaktır Samsunlu olan bir ailenin çocuklarıyız" vurgusu yaptı.

SEFA AŞAR KİMDİR?

Sefa Aşar, 2 Eylül 1985'te Samsun'un İlkadım ilçesinde doğdu. Gülsüm Sami Kefeli İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim gördü. Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Açıköğretim) Bölümü'nde okumaya devam ediyor.

Demir-Çelik sektöründe uluslararası ticaret yapan Sefa Aşar, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yürütme Kurulu Üyeliği gibi birçok önemli görevlerde başarılı çalışmalar yaparak Türkiye'nin dış ticaretinin ve diplomatik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladı.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Sefa Aşar, yönetim/organizasyon, dış ticaret, yalın üretim, endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm konularında fabrika ve şirketlere danışmanlık yaparak ülke ekonomisinin gelişimine dolaylı katkı sağlamaktadır.

Saathane Meydanı'nda, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının temsilciliğini yaparak, Samsun'da ilk defa bir kentsel dönüşümün mağduriyet yaşanmadan tamamlanmasını sağlamıştır. Bu süreçte belediyeler, belediye kanunu, mevzuat, yönetmelik, idare mahkemesi gibi konularda deneyim sahibi olmuştur.

Samsun'un sorunlarıyla yakından ilgilenerek sivil toplum kuruluşları, akademik odalar ve akademisyenlerle işbirliğini geliştirmiş, Samsun'un sorunlarını yerel basının yayınlarına konuk olarak gündeme getirmiş, kamuoyunda tartışılmasını sağlamıştır.

Samsun'un daha iyi yönetilmesi gerektiğini düşünerek aktif siyasete girmiş, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde CHP İl Başkanlığı’nda ‘Koordinatör Danışman’ olarak seçim sürecinin planlanması ve organizasyonunu yürüterek Samsun'da parti oylarının artmasına katkı sağlamıştır.

İlkadım'da yaşayan, 2 çocuk babası olan Sefa Aşar, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu.

samsun ilkadım chp sefaaşar yerelseçim ankara ilkadımbelediyesi