Şehit Ailesini İnciten Davaya Ret

TAKİP ET

Samsun'da şehit anne ve babası için Büyükşehir Belediyesi'nin aileden 20 bin lira mezar yeri ücreti aldığı olay ile ilgili İYİ Partili Usta'nın yaptığı açıklamalar nedeniyle Başkan Demir'in açtığı ve şehit ailesinin tanık olarak gösterildiği tazminat davası reddedildi. 

18 Nisan 1992'de Iğdır'da şehit düşen Astsubay İlhan Hamlı'nın anne ve babası, şehidin Asri Mezarlık'taki mezarının yanına defnedilmek için Büyükşehir Belediyesi'nden mezar yeri talep etmişti. Belediyede şehit ailesinden 20 bin lira mezar yeri ücreti almıştı. Konunun basına yansıması üzerine belediye parayı iade etti, aile parayı almadı Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Büyükşehir Belediyesi, daha sonraki süreçte mecliste şehit anne ve babalarına mezar yerlerini ücretsiz hale getiren karara imza atmıştı.   

BAŞKAN DEMİR 20 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI 

Türkiye gündemine oturan olay ile ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e eleştiriler yöneltmişti. Başkan Demir ise İYİ Partili Erhan Usta'ya 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı, Şehit İlhan Hamlı'nın kardeşi Ayhan Hamlı'yı tanık olarak gösterdi.


   
DAVA REDDEDİLDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in davacı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın davalı, şehit kardeşi Ayhan Hamlı'nın tanık olarak gösterildiği tazminat davası
Samsun 2.Asliye Hukuk  Mahkemesi'nde görülüyordu. Mahkeme verdiği kararda davayı İstinaf Mahkemesi yolu açık olmak üzere reddetti. Davada duruşmada, "Ben şehit ailesiyim. Siyasetle herhangi bir ilişkim yoktur. Şuanda böyle bir davanın açılmış olması ve burada tanık olarak ifademin alınması beni rencide etmektedir "şeklinde ifade veren Şehit kardeşi Ayhan Hamlı, "Duruşmada ifademizi vermiştik. İstinaf sürecinde artık ifademize gerek kalmayacak "dedi. 

Türkiye gündemine oturan şehit ailesinden mezar yeri ücreti alınması ile ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın yaptığı açıklamalar nedeniyle Başkan Demir'in açtığı ve şehit ailesini inciten davada mahkeme ret kararı verdi. 

Haber: Zekeriya FIRAT