Şehit Annesinin Yürek Burkan İddiası

TAKİP ET

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin saldırısı sonucu geçtiğimiz yıl 33 askerimiz ile birlikte şehit düşen Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in annesi Menşure Gürdal, 'şehidin  isminin okula verilmesi' sözünün tutulmadığını söyledi. 

İdlip bölgesinde görevli iken rejimin saldırısı sonucu 33 askerimizle birlikte 27 Şubat 2020 tarihinde şehit düşen Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in annesi Menşure Gürdal, 'Tabuta Sığmayanlar' programında şehidin hayatını anlattı. 

ŞEHİDİN HAYATINI ANLATTI 

Şehit Tayfun Pekel'in hayatından kesitler anlatan anne Menşure Gürdal, "Oğlum 1992 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini orada yaptı. 2008 yılında Samsun'a yerleştik. Çok garipliklerle büyüttüm oğlumu. Okula ben getirdim, götürdüm. Bir işyerinde çalışıyordum yanımda getirip götürüyordum. Ortaokulunda yanındaydım, lisesinde yanımdaydım. Yorganın içinde domates ekmek yediğimiz günleri biliyorum. O kadar zor dönemler atlattım. Liseyi burada okudu, çok başarılı bir öğrenciydi. Yılın öğrencisi seçildi hatta. Yaz tatilinde çalışıyordu, garsonluk yapmaya gitmişti, sanayide çay taşıyordu. Öğlen yemeği bile yiyemiyordu, ayaklarının altı su toplamıştı çok yol vardı, yürüme gidip geliyordu. Gece geliyordu. Liseden sonra üniversite sınavlarını kazandı, Ordu'da Makine Mühendisliği okuyordu. Ordu'da 300 liraya ev tuttum, 250 liraya ben Samsun'da tuttum. Aldığım 500 lira maaştı. Nereye yetecektim bende bilmiyordum. Dayıları böyle zamanlarda çok destek çıktı. Okul harçlarını yatırdılar, ailemden çok destek gördüm. Ordu'da okurken, ona odun alamamıştım. Deniz kenarında sahile vuran odunları topluyorlardı, arkadaşları ile beraber onları yakıyorlardı. Bana hiç bildirmiyordu, parasız olduğunu. Çünkü bütçemizin ne kadar kısıtlı olduğunu biliyordu. Dersten kaldığı için 'askerliğimi yapim' dedi. İlk görev yeri Hatay'dı. Elbiseleri giyince 'askerde kalacağım' demeye başladı. Sınavlara gitti, kazandı. 'Sana doğalgazlı ev alacağım' diyordu. Sobalı evlerde yaşadık hep. Onu güle güle gönderdik. Isparta'da eğitim aldı. Görevini aldı, para kazanmaya başladı, bir kız vardı, başında tümör vardı 'beni aradı yardım' edeceğim dedi. Hep maaşını ona buna yardım için atıyordu. Ev parası biriktiriyorduk. Ordu'da karşılaştığı bir adam kendisine '27 yaşında öleceğini' söylemiş. Bu yaşanmış olay. Ev arkadaşları anlatır. Mayıs'ta izinler açılacaktı ve nişan düğünü yapacaktık sevdiği vardı. Ancak acı haberi geldi, ben Tayfun'u kaybedince herşeyimi kaybettim. 
İğnelerle ayakta kalmaya çalıştım. Kendisi bana şehit olursam bana asla ağlamayacaksın 'Vatan saolsun' diyeceksin demişti. Bende öyle diyorum; o itler sevinmesin. Bir ölürüz, bin diriliriz. Devletimiz tüm imkanları ile benim yanımda. Rabbim şehadetini kabul etsin "dedi. 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI 

Şehit annesi Gürdal, taziye ziyaretine gelen Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün şehidin isminin bir okula verilmesi sözünü kendisine verdiğini söyledi, ancak sözlerin tutulmadığını söyledi. Anne Gürdal şunları kaydetti; "Şehidim üç günlüktü, taziye ziyaretleri devam ediyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürü gelmişti. 'Anacım' dedi, elindeki evrakları göstererek 'buradaki okula şehidin ismini vermek istiyoruz' dedi fikrimi aldı. Ben canı gönülden istediğimi söyledim. Aradan 1,5 sene geçti, kimseden ses yok. Verilecek zannettim. Aradım kendilerini 'Adının sokağa verildiği için ikinci bir yere şehidin adının verilemediği' söylendi. Benmi size geldim, siz geldiniz söz verdiniz ve benim aklımda kaldı. Hala da aklımda, madem gelme söyleme. Bir kaç kuruma gittim ama hep boş çıktım, kabul etmediler. Benimde oğlumun isminin bir yerlerde yaşamasını istiyorum. Şehitlerimiz unutulmasın "ifadelerini kullandı. 

Şehit Uzman Onbaşı Tayfun Pekel 

ehit annesi Gürdal, " Ben mi size geldim, siz geldiniz söz verdiniz ve benim aklımda kaldı. Hala da aklımda.  madem gelme söyleme. Benimde oğlumun isminin bir yerlerde yaşamasını istiyorum "dedi. 

Şehit Pekel'den aileye son mesaj 

İdlip bölgesinde görevli iken rejimin saldırısı sonucu 33 askerimizle birlikte 27 Şubat 2020 tarihinde şehit düşen Uzman Onbaşı Tayfun Pekel'in ailesine gönderdiği son mesajda 'Tabuta Sığmayanlar' programında yer aldı. 

Haber: Zekeriya FIRAT