Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı'nın Anısına Kütüphane

TAKİP ET

Giresun'un Alucra ilçesinde, 1997 yılında terörün acı yüzüne karşı kahramanca mücadele ederken hayatını kaybeden Postacı Seyfettin Dokumacı'nın anısına bir kütüphane açıldı. PTT Çalışanları Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde inşa edilen bu kütüphane, Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrencileri ve halkı bilgiyle buluşturacak.

Giresun'un Alucra ilçesinde, 1997'de bir silahlı terör örgütü tarafından kaçırılıp şehit edilen postacı Seyfettin Dokumacı'nın anısını onurlandırmak amacıyla, meslektaşları tarafından yapılan bir kütüphane hizmete açıldı.

Alucra'da, PTT Çalışanları Dayanışma Derneği öncülüğünde, Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne inşa edilen Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı Kütüphanesi, faaliyete geçti. Törene Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz, Belediye Başkan Vekili Harun Ayrılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Saraçoğlu, PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, Alucra Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Selamet Koçak, şehidin ailesi ve meslektaşları katıldı.

Kaymakam Muhammet Cengiz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kitap ve şehitlik kavramlarının birleştirildiği bu kütüphanenin, hem eğitim alanında hem de toplumsal hafızada önemli bir işlev göreceğini vurguladı. Cengiz, kütüphanenin, öğrencilerin ve halkın en üst düzeyde yararlanabileceği bir kaynak olmasını dilediğini belirtti.

Bu kütüphane, Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı'nın fedakarlık ve cesaretini gelecek nesillere aktaracak bir simge olarak, Alucra'nın kültürel ve eğitim yaşamına katkı sağlayacak.

Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı Samsun Haber Samsun PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Şehit Postacı Seyfettin Dokumacı Kütüphanesi PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar