Şehitler, Samsun Bafra'da Dualarla Anıldı

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla düzenlenen törenle şehitler dualarla anıldı.

Bafra Asri Mezarlık'ta bulunan Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende, saygı duruşuyla başlayan programda İstiklal Marşı okundu.

İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Adalet Gökca'nın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, şehitlerin eşsiz bir destan yazdığı vurgulandı. Gökca, "Aziz şehitlerimiz, vatan ve millet uğruna en ufak tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler. Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları, Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Garnizon Şehitliği Büstü'ne çelenk sunumu yapıldı. Kaymakam Cevdet Ertürkmen, şehitlik defterini imzalayarak, şehitlerin vatan ve bayrak uğruna canlarını feda ettiklerini vurguladı. Ertürkmen, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve değerli ailelerine sahip çıkmak, bizlerin milli bir görevi ve vefa borcudur" şeklinde konuştu.

Programda İmam hatipler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından dua yapıldı. Protokol üyeleri ve şehit aileleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitlikteki törene Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve diğer daire amirleri ile şehit yakınları da katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında Atatürk Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anma etkinlikleri devam etti.

samsun bafra ilçesi şehitler şehitler anma 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Kaymakam Cevdet Ertürkmen tören samsunhaber gündem haber