Şeker İş'ten fabrika çağrısı 

TAKİP ET

Şeker İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, Şeker Fabrikası'nın mutlaka çalışması gerektiğini belirterek, "Üretime geçtiğinde en az 1000 kişinin çalışacağı düşünüldüğünde oluşturacağı istihdam açışından Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır "dedi. 

Şeker İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, yıllardır çalışmayan ve revizyondan geçen Çarşamba Şeker Fabrikası'nı yaptığı açıklama ile gündeme taşıdı. Türe, 11 yıllık sürenin ardından yeniden faaliyete başlaması için girişimlerin başlatıldığı Çarşamba Şeker Fabrikası'nın ilçe için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, çiftçiler ve bölge ekonomisi için elzem bir sanayi olan tesisin mutlaka çalışmasının gerektiğini vurguladı. 

25 MİLYON TL'LİK BAKIM YAPILDI 

Şeker İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, “ Çarşamba Şeker Fabrikası ölçeğinde bir fabrikanın en az 150 milyon euroya inşa edilebileceği ortada iken, Şeker Fabrikası’nın çalıştırılmaması Milli Ekonomi için büyük bir kayıptır. Türkiye’nin böylesine bir lüksü olmadığı için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Fabrikanın yeniden üretime geçmesi için 25 milyon TL harcama yapıldı. Bu önemli harcamanın çöpe gitmemesi için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Üretime geçtiğinde en az 1000 kişinin çalışacağı düşünüldüğünde, Çarşamba ve çevresinde oluşturacağı istihdam açışından Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır "dedi. 

FABRİKANIN POTANSİYELİ YÜKSEK 

Oluşan şeker ihtiyacının fabrikadan karşılanması gerektiğini belirten Şeker İş Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe şunları kaydetti; "Bölge nakliyecisinin kazanması için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Hayvansal yemlerde oluşan fahiş fiyat artışları göz önünde iken besicilerimiz açışından en ucuz ve faydalı yem olan pancar posası (küspe) üretimi için, besicilerimiz için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Çalışsa da çalışmasa da ekonomiye 40 Milyon TL yıllık masrafı olan fabrikanın, çalıştığı zaman yıllık ekonomik katma değeri en az 750 Milyon TL olacağı düşünüldüğünde Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Ülkemizde fabrikalarımızın üretim kapasitesinden fazlası olarak üretilen pancarın silolarda bozulmaması için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır.  Ülkemizde 12 ay şeker üretebilme kapasitesine sahip tek fabrika olmasının sağladığı avantajı kullanarak yıllık 150 bin ton şeker üretebilmesi için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Samsun limanına olan yakınlığını avantaja çevirerek gerektiği zaman şeker ihraç ederek cari açığa katkıda bulunması için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır. Çarşambalı gençlerimizin geleceğe umut dolu bakması için Çarşamba Şeker Fabrikası mutlaka çalışmalıdır.” Zekeriya FIRAT