Selektörle radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce'de sürücülerin radar uyarısı yapmak amacıyla selektör kullandıkları için kesilen cezaların iptal edildiğini duyurdu.

 

Bakan Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazaları ve yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayram süresince ülke genelinde yaşanan 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 bin 810 kişinin yaralandığını belirten Yerlikaya, Düzce'de 14 sürücüye selektörle radar uyarısı yapmaları nedeniyle kesilen cezaların iptal edildiğini aktardı.

Yerlikaya, trafik cezalarının iptali konusunda verdiği talimatı vurgulayarak, aşırı hız yapmadan trafik kurallarına uyulması gerektiğini ifade etti.

Başka bir vurgu da emniyet kemeri kullanımına yapıldı, zira kemer takmamanın can kayıplarına neden olduğu belirtildi. Trafik denetimlerinin artırılmasıyla kazalara karşı önlemlerin alındığını ve selektör kullanımı gibi ihlallerin cezalandırıldığını dile getiren Bakan Yerlikaya, radar kontrollerinin artırılacağını ve trafik kurallarına uyumun sağlanması için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Selektörle radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal trafik cezası iptal içişleri bakanı ali yerlikaya açıklama uyarı samsun haber gündem haber sondakikahaber