Sentez Güvenlik ve Yazılım Teknolojinin Nabzını Tutacak

TAKİP ET

Samsun'da güvenlik sistemi ekipmanları, otomasyon ve yazılım sistemleri üzerine geliştirdiği özgün teknoloji ürünleriyle sektörde markalaşan Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri'nin Karadeniz Bölge Müdürlüğü Ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Uzman ekibi ve alanında deneyimli teknik kadrosuyla güvenlik sistemleriyle ilgili donanımsal ve yazılımsal birçok alanda ileri teknolojiyi yakından takip ederek AR-GE çalışmalarını sürdüren Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri, 'Sentez Entegre Çözümler Sunar' sloganıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde de teknolojinin nabzını tutacak.

Firmanın CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Can, kendi üretimleri olan geçiş kontrol otomasyon sistemlerinden ileri teknoloji güvenlik ekipmanlarına ve yazılımlara kadar geniş yelpazeye sahip ürün çeşitleriyle Samsun'un ve bölgenin sektörel ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde çalışmalar yapmayı planlıyor.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Firmanın açılış programına Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Sentez Güvenlik ve Yazılım Sitemleri Yönetim Kurulu Başkanı Recep Can, Şirketin Kurucu Ortağı Serkan Sağlam, Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Çakıcı, Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barut, Şirketin Samsun Bölge Müdürü F. Murat Kara, Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Armağan Kara, iş insanları ve davetliler katıldı.

Programa mazeretleri sebebiyle katılamayan teknoloji firmalarının temsilcileri çelenk gönderdi. Programda davetlileri müzik dinletisi eşliğinde çeşitli ikramlar yapıldı.

Açılış kurdelesini Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ve şirket yöneticileri birlikte kesti. Vali Yardımcısı Civelek, işletme yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi alarak, firma yöneticilerini tebrik etti.

SAMSUN'DA DOĞDUK, BÜYÜDÜK
Başarılı girişimci Recep Can, şirket çalışmaları ve başarı hikayesiyle ilgili HHALK Gazetesi'ne verdiği röportajda şunları söyledi: "Biz Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri olarak 2008 yılında İstanbul'da kurulmuş bir firmayız. Samsun'da doğmuş, büyümüş bir insan olarak kendi memleketimde yatırım yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

BAŞARI HİKAYEMİZ İSTANBUL'DA BAŞLADI
2000 yılında ekonomik nedenlerle Samsun’dan İstanbul’a gelerek çalışma hayatına başladık. Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri ismini verdiğimiz firmamızı üç ortağımla birlikte hayata geçirmiş olduk. Sonrasında gelişen süreçlerde iki ortakla çalışmalarımıza devam ettik. 2020 yılında şubeleşmeye karar vererek ilk şubemizi Ankara'da faaliyete geçirdik. Oradaki yönetici arkadaşlarımızla birlikte güzel projelere imza attık. 2022 yılında da şubemizin üçüncü ayağı olarak memleketim Samsun'a yatırım yapma kararı aldık."

ŞUBELEŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Şirket olarak ileriye yönelik yatırım planları olduğunu belirten Recep Can, "2024 sonrasında tekrar şubeleşmeye devam edeceğiz. Şubeleşme mantığımız tamamen kendi bünyemizde çalışan, birlikte yol aldığımız arkadaşlarımıza belli hisseler ve yetkiler vererek, belirli bölgelerde yeni şubeler açmalarını sağlamaya yöneliktir" dedi.

Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri'nin çalışmalarından ve ürün çeşitlerinden bahseden Recep Can, sözlerinin devamında faaliyetlerini şöyle sıraladı:

YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETEN BİR FİRMAYIZ
"Firmamız; 'Sentez Entegre Çözümler Sunar' mottosuyla aslında uçtan uca yeni çözümler üreten bir hizmet konseptine sahiptir. Uçtan uca çözüm derken elektronik zayıf akım sistemlerinde A’dan Z’ye neye ihtiyacınız varsa network ağından tutun kamera sistemlerine, alarm sistemlerine, axess geçiş kontrol sistemlerine kadar birçok alanda ürünler geliştiren ve çözümler üreten bir firmayız. Şirket olarak en önde gelen özelliğimiz, kendi alanımızda sürekli AR-GE yatırımları yaparak belli yazılımlar üretmektir. Bunun yanı sıra yurt dışından dünyaca ünlü marka ürünlerin ithalatını gerçekleştiriyoruz.

'PROXSEN' MARKASINI GELİŞTİRDİK
Ortaklarımızdan Serkan Sağlam kendisi 'Elektronik Mühendisi'dir. Şirketimizde AR-GE çalışmalarımızı bizzat yürüterek Axess Kontrol Sistemleri üzerine cihazlar geliştirmektedir. Yazılım ekibimizle birlikte yüzde yüz yerli yazılımlar üretiyoruz. Ürettiğimiz kartlı geçiş cihazlarında kullanılan 'Proxsen' ismini verdiğimiz marka yazılımımızla sektörde tanınan ve bilinen bir konumda yer alıyoruz. Pazarladığımız teknolojik cihazları ise ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan dolayı yurtdışından ithal etmekle birlikte bu ürünleri tamamen kendi markamızla ürettirerek ülkemize getiriyoruz."

AR-GE YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR
Recep Can, "Biletli otoparklarda geçiş kontrol amaçlı geliştirilen otomasyon sistemleri üzerine çözümler sunuyoruz. Örneğin Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nin otoparklarında bizim geliştirdiğimiz, araç plakalarını tespit edebilen son teknoloji otomasyon sistemleri kullanılmaktadır. 2023'te aktif olarak çatı yazılımı yatırımı planlıyoruz. Bu yazılımla birlikte kamera, alarm sistemleri ve axess kontrol sistemlerini çok kolay bir şekilde yönetebileceğiz. Örneğin bir yangın çıktığında yangının nerede çıktığına varıncaya kadar grafik ekranlarından izleme ve takip imkanı sunan, tüm kameraları, kapıları ve alarm sistemlerini devreye sokabilen bir yazılım modelini geliştiriyoruz. Yapay zeka destekli veri analizleri yapabilen yüz tanıma üzerine analiz yazılımları geliştirdik. Özel güvenlik şirketleri, emniyet ve askeriyenin yanı sıra hastaneler, üniversiteler, otogarlar ve havalimanları gibi toplu kalabalıkların yer aldığı güvenlik riski yüksek ortamlarda hizmet verecek olan güvenlik ve otomasyon sistemlerimizle ve özgün yazılımlarımızla önemli bir ihtiyacı da karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI MERKEZİMİZ HİZMETE HAZIR
Samsun'da açılan Bölge Müdürlüğü bünyesinde satış sonrası donanım ve teknik destek hizmeti verecek olan çağrı merkezini de hayata geçirdiklerini ifade eden şirket CEO'su, istihdam imkanı sunmaktan dolayı da mutlu olduklarını dile getirdi.

Nazım AKPINAR - Feride SEZGİN

Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri Karadeniz Bölge Ofisi, Liman Mahallesi, Gezi Caddesi No: 2/1 İlkadım/Samsun adresinde hizmet veriyor. İletişim için 0543 715363 nolu telefondan irtibat sağlayabilirsiniz.

Şirketin CEO'su Recep Can, kurdele kesimi sonrası davetlilere kısa bir selamla konuşması yaparak teşekkürlerini sundu.

Açılış kurdelesini Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ve şirket yöneticileri birlikte kesti. Civelek işletmeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sentez Güvenlik ve Yazılım Sistemleri'nin Kurucusu Recep Can, 'Sentez' markasının Samsun'da hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, "Bütün yönetici arkadaşlarımıza, teknik ve idari personelimize ve Samsun'daki sektörel firma temsilcilerine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.