Serdar Tekik: "Kriz Yönetimi Şirketler için Vazgeçilmez Öneme Sahip!"

TAKİP ET

Kriz yönetiminin şirketler için öneminden bahseden Sosyal Medya Uzmanı Serdar Tekik, “Şirketler krizleri hazır olmalı. Bir kriz anında ne yapmaları gerektiğin bilmeli!” ifadesinde bulunarak krizle baş etmenin öneminden bahsetti.

Kurumsal kimlik çalışmaları, kriz yönetimi gibi konularda çeşitli çalışmalarda bulunan Serdar Tekik, kriz yönetiminin şirketler için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Tekik, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şirketler, sundukları hizmeti derinden etkileyen durumlarla karşılaşabilir. Bilindiği üzere krizler, beklenmedik durumlardır. Krizlerin şirket faaliyetlerini çok fazla olumsuz anlamda etkilememesi için çeşitli adımların atılması gerekir. Aslında krizin doğasında müdahale gerektirmesi yer alıyor. Şirketler bir kriz esnasında, kriz yönetimini başarılı bir şekilde yapamazlarsa krizden çok fazla etkilenebilirler. Kriz yönetiminde belli başlı adımlar ön plana çıkar.”

“Şirketlerin Krizlere Hazırlık Olması Gerekiyor!”

Şirketlerin krizlere hazırlıklı olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Serdar Tekik, “Şirketlerin krizlere hazırlıklı olmalarının yanı sıra, krizi yönetebilme becerilerine de sahip olması gerekir. Etkili kriz yönetimi için belli başlı koşulların uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bu koşullar ise şunlardır: Kurumsal yapı, kurumsal stratejiler, kurum kültürü ve çalışanların özellikleri. Kriz yönetiminde başarılı olabilmek için şirketin yapısı, çalışanların sahip oldukları özellikler, kurumsal stratejiler gibi hususlar bir hayli önemlidir.” ifadelerinde bulundu.

“Kriz Yönetiminde Belli Başlı Uygulama Adımları Var!”

Kriz yönetimi sürecinin oluşturulabilmesi için planlı bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Serdar Tekik, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “İlk önce krizle ilgili sinyaller alınmaya başlandığı zaman, krizi önlemeye yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Daha sonra krizin denetim altına alınabilmesi için eyleme geçilmelidir. Kriz sonrasında şirketin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilmelidir. Normal sürece dönülebilmesi için bu adımda yapılacak çalışmalar bir hayli önemlidir.

Çeşitli dönemlerde krizle baş başa kalan pek çok büyük firma, etkili çalışmalar yaparak firmanın krizden kurtulmasını sağlamıştır. Bilindiği gibi krizler şirket içindeki faktörler nedeniyle de meydana gelebilir, şirket dışındaki unsurlar da krize neden olabilir. Koranavirüs salgını, kurum dışı krizlere bir örnektir. Bu süreç içerisinde pek çok firma, akıllıca adımlar atarak bu krizden en az hasarla çıkmayı bildi.”