'Şerife Bacı'nın Hikayesi Ağlattı 

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nce vatan için dondurucu soğukta şahadete yürüyen Şerife Bacı'nın hayatından kesitlerin yer aldığı tiyatro oyunu izleyenleri gözyaşlarına boğdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla yazar ve yönetmenliğini Orhan Çağlar'ın yaptığı ''Şerife Bacı'' isimli tiyatro oyunu, İlkadım Belediyesi'nce sahnelendi.

'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır!' bilinciyle yokluklar içinde var olma savaşı veren bir milletin bağımsızlığımızın mücadelesini gerçek ve çarpıcı olaylara dayanarak ele alındığı oyunu izleyenler sık sık ayakta alkışladı.

İnebolulu Şerife Bacı, yaşanan o çetin günleri ve zorlukları hayatı dramatize ederek seyirciye aktardı. Tiyatroseverler duygusal anlar yaşandı. Kurtuluş Savaşı'nda 9 aylık bebeğiyle İstiklal Yolu'nda cepheye silah taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı'nın hayatının son kesitlerin sahnelendiği anlarda izleyiciler gözyaşlarını tutamadılar. Tiyatro ekibinin sahne performansı ayakta alkışlandı.

İnebolulu Şerife Bacı, yaşanan o çetin günleri ve zorlukları hayatı dramatize ederek seyirciye aktardı. Tiyatroseverler duygusal anlar yaşandı.

KAHRAMAN KADINLARIMIZ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kurtuluş Savaşı'nda 7 düvele karşı destan yazdık. Manda ve himaye istemeyen, boyunduruk ve esaret kabul etmeyen gencecik bir subay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek 'Milli Mücadele'yi başlattı. Cefakar ve fedakar analar savaştan sonra da ülkemizin inşasında rol aldılar. Kadın kahramanlarını unutmuyoruz, unutturmuyoruz" dedi.

Selçuk KAYA