SES Samsun Şube Başkanı Şuayip Zobalı: "Sağlıkçılar tercihe zorlanıyor"

TAKİP ET

SES Samsun Şube Başkanı Şuayip Zobalı, sağlık çalışanlarının taleplerini gündeme taşıdı. Zobalı, "Her işyerine kreş açılsın, sağlık emekçileri çocukları ile işleri arasında tercih yapmak zorunda kalmasın "dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Şuayip Zobalı, Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı. 

TALEPLERİ SIRALADI 

Açıklamasında performas sistemine tepki gösteren Zobalı, taşeron sistemin kaldırılmasını talep etti. Zobalı şöyle devam etti; "Şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili “Sağlıkta Şiddet Yasası” çıkarılsın, mobbing ve baskılar son bulsun.Sağlık hizmeti için ödediğimiz vergiler yeter. Katkı katılım payları ve ilave ücretler kaldırılsın. Özel hastanelere verilen her türlü teşvik kaldırılmalıdır. Özel hastaneler ile SGK anlaşma yapmamalıdır. Özel hastanelere aktarılan teşvik ve bütçen kamu sağlık kurumlarına aktarılmalıdır. Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın. ASM emekçilerine ikili ceza uygulamalarından vazgeçilsin.Her işyerine kreş açılsın, sağlık emekçileri çocukları ile işleri arasında tercih yapmak zorunda kalmasın "dedi.