SES Samsun Şubesi üyelerinden promosyonlar yenilensin talebi

TAKİP ET

SES Samsun Şubesi üyeleri, banka promosyonlarının günün şartlarına uygun hale getirilmesi talebiyle eylem yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak ve sendika üyeleri, banka promosyonlarının güncellenmesi talebiyle PTT şubesi önünde eylem yaptı. 

Açıklama yapan SES Şube Başkanı Aysel Ocak, "Enflasyonla faiz arasında açılan makas, bankaları karlılık rekoruna doğru koştururken işçi ve emekçiler aldıkları ücretlerle ayı nasıl çıkarabilirim diye kuruş hesabı yapıyor, meyve dahi alamıyor, çocuğunu yeterli ve dengeli besleyemiyor, elektrik, su faturalarını ödeyemiyor,  karabasanlar görüyor, intiharın eşiğinden dönüyor ya da intihar ediyor. Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle promosyonlar yenilensin diyoruz "dedi. 

Ocak taleplerini sıralayarak şunları kaydetti; "Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesinin çıkarılacak bir kararnameyle tek bir günde çözüme kavuşacağı bilinmektedir. Bu nedenle tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır. Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanması, enflasyonun belli bir oranı aşması ya da olağanüstü bir enflasyon artışı durumunda promosyon sözleşmelerinin süresi dolmadan güncellenmesi, enflasyonist dönemlerde promosyon sözleşmelerinin cezai şart olmaksızın güncellenmesi, promosyon sözleşmelerinin süresinin 3 yılı aşmaması, promosyon anlaşmalarında işkolundaki örgütlü yapıların tamamının sürece dahil edilmesi gerekmektedir. Buradan kamu emekçilerinin ekonomik kayıplarının giderilmesini sağlayıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızı  ilan ediyoruz."ifadelerini kullandı.  İsmail AKDUMAN