SES Şube Başkanı Aysel Ocak: Sağlıkta şiddeti DURDURUN!

TAKİP ET

SES Şube Başkanı Aysel Ocak, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde görevli hamile hemşirenin 4 kişi tarafından darp edilmesini ve Şanlıurfa'da bir hemşirin saldırıya uğramasını kınadı. Ocak, Sağlık Bakanı Koca'ya 'Sağlıkta şiddeti durdurun' çağrısı yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde görevli hamile hemşirenin 4 kişi tarafından darp edilmesini ve Şanlıurfa'da acil serviste görevli hemşirin saldırıya uğramasını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. 

ŞİDDET YASASININ EKSİKLİKLERİ GİDERİLMELİ 

Ocak, "Sağlıkta şiddet en son örneği ile rekor düzeye ulaştı. Her gün en az üç dört şiddet vakasıyla maalesef  karşı karşıya kalıyoruz.Biz sağlık emek örgütleri olarak  sağlıkta şiddet yasasının eksikleri giderilerek kanunlaşmasını ve etkin olarak hayata geçirilmesi için mücadelemizden  asla vazgeçmeyeceğiz. Sayın Fahrettin Koca'nın sağlıkta yaşanan her  şiddet  olayından sonra attığı tweetlerle sorunun  çözülmeyeceğinin bir an önce farkında olmanızı bekliyoruz "dedi.  Feride SEZGİN