SES: Yaralarımızı Birlikte Saracağız

TAKİP ET

SES üyesi hemşireler, 8 Mart'ta deprem bölgesinde olacak. SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, "Bu zor süreçten dayanışarak, yaralarımızı hep birlikte sararak çıkacağız " dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ocak, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından yaraların dayanışma ile sarılacağını söyledi. 

BÖLGEYE DESTEK 
EKİBİ GİDİYOR 

Ocak, "6 Şubat 2023 sabaha karşı merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ilde yıkıcı etkisi görünen, deprem olduktan sonra yaklaşık yarım saat sonra Şube /  Temsilciliklerimizi ve üyelerimizi bulundukları illerdeki Sağlık Müdürlükleri ile temasa geçmeye, birlikte çalışmaya, deprem bölgesine gönüllü gitmek için seferber olmaya sosyal medya hesapları üzerinden davet ettik.

Tüm Şube  temsilciliklerimiz hızlı bir şekilde Sağlık Müdürleri ile temas kurup üyelerimiz gönüllü olanların listelerini oluşturmaya başladılar. İlimizde de ilk gün UMKE ve AFAD üzerinden gönüllü üyelerimiz deprem bölgesine çalışmalarda yer almak üzere gitmişlerdir.

Konfederasyonumuz KESK ile birlikte  SES Genel Merkezimizin  organizasyonu ile deprem bölgelerinde birlikte sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışmalar yapmak üzere çadırlar kurulmuştur. 

Deprem bölgede büyük bir felakete yol açmış binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış yine binlercesi hala enkaz altından çıkartılamamıştır. Bölgede halk başta evleri olmak üzere varını yoğunu kaybetmiştir.

Sendikamız SES iş kolumuz gereği insanlarımıza her türlü desteği sunmak sağlık ve sosyal hizmet alanında halkın ihtiyaçlarını karşılamak , gönüllü olarak görev yapmak için yaklaşık birer haftalık sürelerle oluşturulan gönüllü ekipleri  SES Genel Merkezimizin görevlendirildikleri illere gitmektedirler. Bu kapsamda SES Samsun Şubesi olarak Sosyal Hizmet Uzmanı ve Hemşirelerden oluşan gönüllü ekibimiz 8 Mart 2023 tarihleri arasında iki kez deprem yaşayan ilimiz Hatay'da görev almak üzere yola çıkacaklardır. 

Ülke olarak en büyük depremi yaşamamız  ve binlerce insanımızı kaybetmenin acısı ile derinden sarsıldık aynı zamanda da nasıl kenetlendiğimizi herkesin 'ben ne yapabilirim' düşüncesi ile büyük bir dayanışma ve yardımlaşma örneğine tanık olduk.
 
Kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyeceğimizi biliyor, aileleri ve yakınlarının yaslarına ortak oluyor  acılarını  yürekten paylaşıyoruz. 

Bu zor süreçten dayanışarak , yan yana durarak üzerimize düşen görevleri gücümüzün yettiğince yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

Umudumuz bir daha böyle acıların yaşanmamasıdır "ifadelerini kullandı. 
Nazım AKPINAR