SESOB'dan Esnaf ve Vatandaşa Ramazan'da 'Tarife' Uyarısı

TAKİP ET

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Ramazan öncesi fırsatçılığın önüne geçmek için her esnafın dükkanına fiyat tarifesi asmasını istedi. Güler, "Fırsatçılığa yer yok, her esnaf tarife kullanmalı" dedi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Ramazan ayında fırsatçılığın önüne geçilmesi için her esnafın dükkanına fiyat tarifesi asması gerektiğini vurguladı. Güler, ahilik kültüründe fırsatçılığa yer olmadığını belirterek, vatandaşların ve esnafın duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Ramazan'ın başlamasıyla birlikte gıda talebinin arttığını ancak bazı kötü niyetli esnafın bu durumu fırsatçılığa çevirebileceğini dile getiren Güler, "Fırsatçılığın önüne geçilmesi ve keyfi zamların etkisiz kılınması için vatandaşların fiyat tarifelerini kontrol etmesi, esnafın da fiyat tarifelerini dükkanlarına asması gerekiyor. Fırsatçılık haram ve günahtır, esnafa da yakışmaz" dedi.

Fiyat tarifesinin dükkanlarda asılı bulunmasının önemine değinen Güler, "Tüm esnafın fiyat tarifesini kullanmasını istiyoruz. Tarife alıp, dükkanlarına asmalarını istiyoruz. Bu zamana kadar tarifeler konusunda esnek davranılıyordu ancak şu ortamda fiyatlar birbirini tutmuyor. Tüm esnafın tarife kullanmasını istiyoruz. Lokantaların, kuruyemişçilerin, aktarların ve tüm birimlerin bağlı oldukları esnaf odalarından tarifelerini alıp dükkanlarına asmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Eyüp ayrıca, fiyatlar ve ürünler hakkında şüpheye düşen vatandaşların SESOB'a ya da Ticaret İl Müdürlüğü'ne gerekli şikayetleri yapabileceklerini sözlerine ekledi.

sesob samsun haber samsun Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Hacı Eyüb Güler ramazan