Sfero Döküm Kullanım Alanları

TAKİP ET

Sfero Döküm Küresel grafit demir olarak da bilinen  küresel demir, birçok endüstride başarıyla kullanılabilen bir malzemedir. Özellikle kimya ve madencilik alanlarında kullanılmaktadır. Kimya sektöründe; Plastik karıştırıcılar, vanalar, doğalgaz boruları, arıtma vanaları, plastik ekstrüzyon silindirleri, kurutma silindirleri gibi ticari alanda kullanılan bir demir olarak.

Metalurji ve madencilik sektörlerinde; Kurşun ergitme potası, cüruf potası, pres, değirmen gövdesi, merdane, konveyör dirseği, döküm besleyici, alüminyum eritme potası gibi geniş bir operasyon yelpazesinde çalışır.

Makine sanayinde; Pres kalıplarında, krank pres dişlilerinde, dövme preslerin kafa ve silindir parçalarında, takım tezgahlarında, millerde, büküm makine kasalarında, hidrolik preslerde ve tüm dişlilerde kullanılabilir.

Otomotiv sektöründe; Poyra, yatak kapakları, burçlar, diferansiyel kutuları, krank milleri, direksiyon kutuları, tekerlek içleri gibi yerlerde kullanılır.

Ayrıca otomotiv sanayi, tarım sanayi ve inşaat sektörlerinde yaygın olarak kullanılan bir demir alaşımı olan sfero döküm boruların imalatında ağırlıklı olarak karşımıza çıkan önemli bir malzemedir.

Pik Döküm özellikleri nelerdir?

Pik döküm mekanik özellikleri, grafitin morfolojisi ve döküm yapısı ile doğrudan ilişkilidir. Yapısındaki karbon yüzdesinin artmasıyla malzemenin sertliğinde ve direncinde bir artış gözlenir. Gri dökme demir, üstün özellikleri nedeniyle birçok mühendislik alanında çok popülerdir. Özellikleri bu malzemeyi en çok tercih edilen malzeme haline getirmiştir. İnşaat ve sanayi sektörlerinde aranan bu alaşım, aynı zamanda sfero döküm olarak bilinen başka bir tip dökme demir için de hammadde olarak kullanılmaktadır.  Yangına karşı çok dayanıklıdır. Ayrıca toksik madde salgılamadığı için zehirlenmelere neden olmaz.