Sharp, Su ve Sabunla Yıkanabilen Özel Yaşlı Telefonunu Piyasaya Sürdü

TAKİP ET

Sharp, su ve sabunla yıkanabilen özel yaşlı telefonu olan Basio Active 2'yi satışa sundu. Cihaz, alkollü mendil ile bile silinebiliyor ve yaşlıları dolandırıcılık vakalarından korumak amacıyla tasarlandı. Yeni arama kayıt sistemi ve üst düzey güvenlik tedbirleriyle dikkat çeken telefon, beklenen talep doğrultusunda daha gelişmiş modellerle piyasaya çıkabilir.

Cihaz, fiziksel tuşlara sahip olmasıyla yaşlılar tarafından olumlu karşılanırken, kullanım kolaylığı ve daha görünür ikonlar içeren arayüzüyle dikkat çekiyor. Diğer telefonlarda yaşanan sorunları gözlemleyerek geliştirilen bu özellikler, emsal modeller için de önemli bir örnek teşkil ediyor. Ayrıca, yapay zekadan güç alan bir telesekreter de cihazda bulunuyor.

Basio Active 2'de 50MP ana kamera ve 8MP ön kamera bulunuyor. Snapdragon 695 işlemciye sahip olan cihaz, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunuyor. Ayrıca, 4.000 mAh pil kapasitesi, NFC ve eSIM desteği ile IP68 standardına uygunluğuyla dikkat çekiyor.

Japonya'da 276 dolarlık satış fiyatıyla piyasaya sürülen telefonun, Türkiye'de satılıp satılmayacağı ise henüz belirsiz.

Sharp Basio Active 2 yaşlı telefonu teknoloji samsun haber gündem haber