Sheraton'a kıyak Samsun'a hançer

TAKİP ET

Mimarlar Odası'nın açtığı dava ile imar planları iptal olan Sheraton Hotel'e özel hazırlanan plan, SBB Meclisi'ne geldi. Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, "Sheraton'a kıyak geçiliyor, Samsun'a hançer vuruluyor "dedi.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin açtığı dava ile Sheraton Hotel'in bütün imar planları iptal edilmişti. Yargı kararının uygulanması beklenirken, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Sheraton Hotel'e özel hazırlanan imar planı geldi. 

SBB Meclisi'ne Sheraton Hotel'i de kapsayan 'Kruvaziyer Liman ve Kıyı Koruma Yapısı Amaçlı' hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imlar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi geldi. Yeni planda Sheraton, Kruvaziyer Limanı ve Kıyı Koruma içine alınıyor. 

KURTARMA PLANI 

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, Başkan Mustafa Demir'in giderayak şeytanın aklına gelmeyecek bir planı hayata geçirmeye çalıştığını söyledi. Sheraton Hotel'in kıyı kenar çizgisi üzerinde yer aldığını belirten Memişoğlu, "Samsun Büyükşehir Belediyesi yönetimi görevinin bitmesine az bir süre kala, liman sahası içerisinde buluna Shereton otelcilik firması tarafından işletilen çok katlı yapıyı da içine alan alanda Kruvaziyer Liman ve Kıyı Koruma Yapısı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifini, Kıyı Kanunu uyarınca değerlendirilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletmiş, Bakanlık yazdığı yazı ile Kruvaziyer Liman ve Kıyı Koruma Yapısı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklif plana ilişkin alınacak Belediye Meclis Kararı ile kurum görüşlerini 30 gün içerisinde istemiştir. Bakanlığın talebi Mart 2024 Meclisine gündemdışı 2. Madde olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından sunulmuştur. Plan teklifine bakıldığında Samsun turizmine hizmet etmek fikri altında, liman sahasında, İmar Kanunu ve bağlı yönetmeliklere, Kıyı Kanunu ve bağlı yönetmeliklere aykırılığı açıkça yargı kararlarıyla ortaya konulan otel binasını kurtarma planı olduğu  anlaşılmaktadır "dedi. 

SAMSUN'A YAZIK OLUYOR 

Memişoğlu şöyle devam etti; "Şöyleki;  Mevcut Sheraton Oteli'nin (11781 ada 2 parsel) bulunduğu alan ile Samsun Limanı kuzey mendireği üzerinde dolgu suretiyle temin edilecek alan yani otelin önü bu amaçla, “Kruvaziyer Liman,Rıhtım ve Kıyı Koruma  Yapısı olarak belirlenmiştir.  Bu planı onaylayanların kente mi, ranta mı hizmet edeceklerini açıkça göreceğiz. Samsun yine uydurma bir plan ile kandırılıyor. Kenti yönetmek, kentliye hizmet etmek için seçilenler ve görevlendirilenler. Anlaşılan o ki yine rantın hizmetinde kalmayı tercih ediyorlar. Yazık bu kente, çok yazık "dedi. 

sheraton otel ishak memişoğlu samsun haber