Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 12 Ölü

TAKİP ET

Rio de Janeiro kenti ve Espiritu Santo eyaletlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, toprak kaymalarına neden oldu ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Son 24 saat içinde şiddetli yağışlarla birlikte birçok toprak kayması ihbarı alındı ve bazı bölgelerde tahliye çalışmaları başlatıldı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve Espiritu Santo eyaletlerinde yaşanan şiddetli yağışlar büyük bir felakete sebep oldu. Toprak kaymaları sonucunda 12 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, son 24 saat içinde meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle birçok toprak kayması ihbarı alındı ve bazı bölgelerde tahliye çalışmaları başlatıldı. Toprak kaymalarının yol açtığı can kayıplarının yanı sıra, bazı kişilerin de kaybolduğu haberleri geldi. Rio de Janeiro kentindeki şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle "acil durum" ilan edilirken, Petropolis kentinde ise bazı evlerin yıkıldığı ve 500 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Yağışların etkisiyle, sivil savunma ve itfaiye ekipleri, etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Meteoroloji servisinin açıklamasına göre, yoğun yağışlar ve fırtına bir süre daha devam edecek.

Brezilya ın Rio de Janeiro kenti Brezilya Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı toprak kayması sonucu 12 kişi öldü dünya samsunhaber gündem haber