Silah ve Mermi Kaçakçılığı Operasyonu: 1 Tutuklama!

TAKİP ET

Samsun merkezli Ankara, Kırıkkale ve Yozgat illerinde düzenlenen operasyonda, silah ve mermi kaçakçılığına yönelik büyük bir darbe vuruldu. Operasyonda 5 kişi yakalanırken, adliyeye sevk edilen bir şüpheli mahkemece tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hayata geçirildi.

Operasyon kapsamında Samsun'un yanı sıra Ankara, Kırıkkale ve Yozgat illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, Bin 205 adet vahim nitelikli değişik çap ve ebatlarda uzun namlulu otomatik tüfek mermisi, 5 bin 642 adet tabanca mermisi, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek,
1 adet tabanca sürgüsü, 1 adet tabanca sürgü takımı, 1 adet keskin nişancı dürbünü ve çeşitli fişek doldurma aparatları ele geçirildi. Operasyonun dikkat çeken detaylarından biri, silahların bazılarının derin dondurucu içindeki gıda paketleri arasına gizlenmiş poşetlerde bulunmasıydı.

Operasyon sonucunda adliyeye sevk edilen F.A. isimli şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Silah ve mermi kaçakçılığına yönelik bu başarılı operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.