SİMDER Başkanı Yunus Güney: İnşaat sektörü iflasın eşiğinde!

TAKİP ET

SİMDER Başkanı Yunus Güney, son dönemde konut satışında ciddi oranda durgunluk yaşandığına vurgu yaparak, sektörde iflasların olabileceğine dikkat çekti. Hükümetten konut piyasasındaki sıkışıklığa çare bulmasını talep etti.

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) tarafından gerçekleştirilen Cumartesi Sohbetleri Kahvaltı Programı'nın bu haftaki konuğu Yasham Duvar Kağıtları A.Ş. Türkiye Satış Müdürü Mesut Aksu, Kalite Sorumlusu Talha Altıngöz, Karadeniz Bölge Sorumlusu Oğuz Kurt ve Köksal Kardeşler İnş. Malzm. Ltd. Şti. ortaklarından İsmail Hakkı Köksal oldu.

SİMDER Başkanı Yunus Güney, yapı sektörüne dikkat çekerek, yeni seçilen hükümetin ilk iş olarak konut piyasasındaki sıkışıklığa çare bulması gerektiğini belirtti.

Güney, "Geçen yıla göre bu yıl Türkiye genelinde satışlar yüzde 36 seviyesinde azaldı. Şubat ayında yüzde 20, Mart ayında yüzde 30, Nisan ayında Samsun'da yüzde 37 satışlarda gerileme var" dedi.

1+1'LERİN KİRASI 5-6 BİN TL!

Hükümetten ve yerel idarecilerden yapı sektörünün önünü açacak çalışmalar beklediklerini dile getiren Yunus Güney, "Satışlardaki gerileme sonrası herkes öz sermayesinden harcamaya başladı. Bunun neticesinde yer yer muhtemelen iflaslar yaşanacak. Üretimin azalması demek kiraların artması demektir. Dikkat ediyorsanız 1+1'lerin kiraları Samsun'da 5-6 bin liralara çıktı. Konut üretip satamayacağımız bir durumda bu kiralar daha da artacaktır. Kira artışlarına bir sınır koymanın kalıcı bir çözüm olmayacağını düşünüyorum. Çözümü konut üreticilerine gerekli imkanı sağlamaktan geçer" diye konuştu.