SİMDER'den 50 Milyonluk Şirket 

TAKİP ET

SİMDER Başkanı Yunus Güney, yapı sektörünü ortak girişim ruhunda birleştirdiklerini belirterek, "50 milyon TL sermayeli yatırım şirketiyle sektöre 'lokomotif' olacağız "dedi. 

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) yapı sektörünü ortak girişim ruhunda birleştirerek 50 milyon TL sermayeli yatırım şirketi kurma kararı aldı. 

150 üyesiyle 'birlikten kuvvet doğar' anlayışı ile aldıkları kararı kamuoyuna duyuran 
SİMDER Başkanı Yunus Güney geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve 'SİMDER Yatırım A.Ş.'yi kurduklarını duyurdu. 
Güney, şirket yönetim kurulunda 9 kişi yer aldığını belirterek, şirketin kuruluş amacını 
SİMDER Başkan Yardımcısı Eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'ında yer aldığı toplantıda üyelere anlattı. 

'BİRÇOK ALANA YÖNELECEK' 

Başkan Yunus Güney, “Derneğimizin üyesi olmak şartıyla bir ticari işletmeyi Allah izin verirse çok yakında faaliyete geçireceğiz. Bu sondan bir önceki belki iki önceki toplantıdır. Nihayetine ermek üzereyiz. İnşallah hayırlara vesile olur. Derneğimizde ticari şirkete üye olmak isteyen herkesin derneğimize üye olma şartı var. İnşallah bizim kuracağımız ticari şirketin diğerlerinden bir farkı olacak. Biz hem Samsun’da bir ilki temsil etmiş olacağız. Hem de yapacağımız bu ticari işletme, mevcut kurucuların yüzde yüzünün fikir sahibi olduğu, bilgi sahibi olduğu bir işletme olacak. Yani ortaya koyduğumuz sermaye bilmediğimiz bir alanda bilmediğimiz bir sektörde yatırıma dönüşmeyecek. Bireysel enerjilerimizi ortaya koyarak güçlü bir sinerji ile güçlü bir yapı şirketiyle yola çıkacağız inşallah. Şirketin adı SİMDER Yatırım A.Ş. olacak. Sadece yapı sektöründe kalmayacak. Yapı sektöründen diğer dallara da yönelecek yatırım yapacak bir şirket olacak” dedi. 

Selçuk KAYA 

Yunus Güney 

Düzenlenen toplantıda, şirketin kuruluş amacı üyelere duyuruldu.