Sinop'ta öldürdüğü kadının cesedini yakıp gölete atmıştı! Mahkemeden müebbet kararı

TAKİP ET

Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda, bir kadını bıçaklayarak öldürüp cesedini aracıyla yakıp gölete atan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sanık, Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi'nde kadına karşı kasten öldürme suçundan yargılanmış ve duruşmaya Sinop Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık, suçsuz olduğunu iddia ederek beraatini talep etmiş, ancak mahkeme heyeti, Kadir Karabulut'u "kadına karşı kasten öldürme" suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Olay, 17 Ağustos 2022 tarihinde Koçak köyünde meydana gelmiş; köylüler, yanmış bir otomobili yol kenarında bulmuş ve aracın sahibi Gülten İnan'ın evinde olmadığını fark ederek durumu jandarmaya bildirmişti. İnan'ın cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda aracın yanmış olduğu bölgenin yaklaşık 500 metre uzağındaki bir gölette bulunmuştu.

Sinop Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile özel çalışma grubu ekipleri, alınan ifadeler ve görüntülerden yola çıkarak şüphelinin kimliğini tespit etmiş ve ilçede esnaflık yapan Kadir Karabulut'u 19 Ağustos 2022 tarihinde tutuklanmıştı.