Sinop'ta Tarlalar Sular Altında  

TAKİP ET

Sinop'ta etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel, çeltik tarlalarını ve seraları vurdu. 

Sinop'ta 2 gündür etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sağanak nedeniyle karasu çayı taştı. Dere yatağına sığmayan sel suları çeltik tarlalarına zarar verdi. Selin vurduğu tarlalar dron ile görüntülendi. Mertoğlu, Kılıçlı, Osmaniye ve Dibekli köylerindeki tarım arazileri büyük zarar gördü. Selle birlikte gelen balçık ve kum, tarım arazilerine zarar verdi. 
  
HAYVANLAR 
MAHSUR KALDI 

Mertoğlu köyünde yaklaşık 10 dönüm üzerine kurulan çilek serası sorumlusu İrfan Kümeç, sera içinde hayvanlarının mahsur kaldığını belirterek, “Sinop Mertoğlu köyünde çilek yetiştiriciliği yapıyoruz. Bölgemiz yoğun yağış nedeniyle şuan da sel oluştu. İçeride hayvanlarımız var. Araçlarımız var. Onlara ulaşamıyoruz. Destek istiyoruz. Seramız yüksek katlı olduğu için bitkiler zarar görmemiştir diye ümit ediyoruz. İçeriye girmemiz şu anda mümkün değil. Dereden karşıya geçemiyoruz. Ekiplerden bir kepçe yardımıyla en azından içerideki hayvanlarımızı kurtarmak istiyoruz” dedi. 
 
YOLLAR ÇÖKTÜ 

Sinop'un Türkeli ilçesinde metrekareye düşen 150 kilo yağış sonucu akarsular taştı, yollar uçtu, ilçe susuz kaldı.

Metrekareye düşen yağış miktarının 150 kilogramı aştığı Türkeli ilçesinde, bazı noktalarda meydana gelen heyelan nedeniyle Türkeli - Sinop karayolu ulaşıma kapandı. Sağanak yağış sonrası ilçenin su şebekesini besleyen su isale hatlarının bazı bölümlerinde kopmalar meydana geldi. Belediyeye bağlı su ve kanalizasyon müdürlüğü ekipleri, gün ağarınca söz konusu tahribatların yaşandığı su isale hatlarında çalışmalarını sürdürüyor. İlçede bazı apartmanların bodrum katları sular altında kalırken, Güzelkent köyündeki bir tekstil fabrikasının yemekhanesini de su bastı. İlçeye bağlı Ayaz Köyü İlköğretim Okulunun zemin katı ve okula ait halı saha da sular altında kaldı.

Sinop'ta sağanak sonrası seraları sel aldı. Bazı yollar çöktü. Ekipler çalışma başlattı.