SIPRI Raporuna Göre Türkiye, Dünyanın En Büyük 11. Silah İhracatçısı Oldu!

TAKİP ET

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından açıklanan rapora göre, Türkiye, dünyanın en büyük silah ihracatçıları listesinde 11. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Son yıllarda askeri silah ve araç üretiminde önemli adımlar atan Türkiye, SIPRI tarafından yayımlanan raporda dünyanın en büyük silah ihracatçıları arasında 11. sıraya yükseldi. Özellikle yeni ürünlerin pazara sunulmasıyla birlikte Türkiye'nin sıralamadaki yerinin daha da artması bekleniyor.

Rusya'nın sıralamasının 3. sıraya gerilemesi dikkat çekici bir gelişme oldu. Amerika Birleşik Devletleri birinci sıradaki yerini korurken, Fransa Rusya'nın önüne geçerek 2. sıraya yerleşti.

Türkiye'nin 2019-2023 ve 2014-2018 dönemleri arasındaki pazar payı, %106 oranında bir büyüme kaydederek 11. sıraya yerleşti. Dünyanın en büyük 10 silah üreticisi sıralamasında Türkiye, İsrail'i geride bırakarak listeye girmeyi başardı.

Dünya genelindeki silah ticareti ve üretimine dair devam eden değişimlerle birlikte Türkiye'nin bu alandaki etkisi ve pazar payının artması bekleniyor.

SIPRI Raporu türkiye 11.sıra dünyanın en büyük silah ihracatçısı amerika dünya teknoloji gündem samsunhaber haber