Siyah Nokta Temizleme Yöntemleri İle Canlı Bir Cilde Kavuşun

TAKİP ET

Siyah nokta temizleme tedavileri, vücut ve yüzün farklı yerlerinde oluşan siyah noktaları gidermek için tercih edilir. Siyah nokta oluşumu hem estetik açıdan hem de rahatsız verici olması açısından kişilerde önemli düzeyde rahatsızlık oluşturur. Sivilce oluşumuna ek olarak görülen siyah noktalar, çoğu zaman tek başına da çıkabilmektedir. Estetik kaygıları bir yana bırakırsak, siyah nokta temizleme tedavisi erken dönemde yapılmazsa ağrılı sivilcelere dönüşmektedir.

Dermokozmetik ilaç ve tedavilere ek olarak alabileceğiniz bazı önlemlerle de siyah noktaların önüne geçebilirsiniz. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen siyah noktalar, en fazla yüz bölgesinde görülür. Bu bölgede hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Siyah nokta temizleme yöntemleri, bu hoş olmayan görünümü ortadan kaldırır.

Siyah noktalar sıklıkla; yüz, sırt, kollar, bacakla, ense ve omuzda görülür. Siyah nokta bakımından en yoğun olan kısım, burun olarak öne çıkmaktadır. Siyah noktaların oluşum nedeni, çıktığı bölgelerde folikül tıkanmaları meydana gelmesidir. Bu tıkanmalar meydana geldiğinde, kendisini siyah nokta olarak gösterir. Siyah nokta temizleme yöntemleri tüm folikül tıkanmalarının önüne geçer. Ayrıca gözeneklerde meydana gelen genişlemenin önüne de geçerek canlı bir cilt yapısına sahip olmanıza yardımcı olur.

Siyah Nokta Temizleme Tedavisi İle Tıkanmış Gözeneklerinizi Açın

Siyah noktalar, cilt içinde yer alan yağlanma oranının yüksek olduğu durumlarda görülür. Kıl ve yağ üretme görevini üstlenen sebumlar, bazı durumda folikülleri tıkar. Foliküllerin tıkanması akne ve siyah nokta oluşumunu hızlandırır. Cilt yüzeyinde beyaz ya da siyah nokta oluşumu, estetik olmayan bir görünümün ortaya çıkmasına neden olur. Siyah nokta temizleme yöntemleri, bu hoş olmayan görünümden kurtulmanızı sağlar.

Ölü hücreler ve yağların cilt folikülünde birikmesi sonucunda boşluklar tıkanır. Bu tıkanmış oluşumlara komedon adı verilir. Cilt yüzeyinde birikmiş olan bu birikintiler, zaman içinde hava ile temas eder. Hava ile temasının sonucunda, bu birikintiler siyah renge dönüşür. Siyah noktalar, görünüm açısından sivilcelere benzese de iltihap dolu olmadıklarından herhangi bir acıya ya da ağrıya neden olmazlar.  Dış görünüm açısından, siyah noktaların kısa süre içinde fark edilmesi kolaydır. Kişiler www.pervindincer.com/siyah-nokta-temizleme/ yöntemleriyle daha sağlıklı ve temiz bir cilde kavuşur.

Siyah noktaların oluşum nedenleri hakkında bilgi sahibi olmanız, bu açıdan önlem almanızı sağlar. Foliküllerin tıkanması ne kadar engellenirse siyah nokta oluşumunun da önüne geçilmiş olur. Bu aşamada cilt temizliğinin yanında, siyah nokta temizleme yöntemleri de öne çıkar.

Siyah Noktalar Neden Oluşur?

Siyah noktalar, sıklıkla yüzde görülür. Yüzde görülmesi, mevcut estetik görünümü de oldukça etkiler. Siyah nokta temizleme yöntemleri ile bu durumun önüne geçilmeye çalışılsa da asıl olan öncesinde bu konu hakkında önlem almaktır. Siyah noktaların en sık görülme nedenleri, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

Cildin temiz tutulmaması

Yağlı cilt bakım ürünlerinin daha sık kullanılması

Fazlasıyla toz ve kire maruz kalınması

Yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmak

Siyah nokta nedenlerinin çeşitlilik göstermesi, siyah nokta temizleme çeşitlerinin de değişiklik göstermesine neden olur. Cilt bakım rutinlerinin düzenli şekilde uygulanması, bu noktada en büyük yardımcınız olur. Buna ek olarak cildin genel yapısına uygun ürünler yardımıyla cilt sürekli bir biçimde temiz tutulmalıdır. Siyah nokta temizleme yöntemlerine başlamadan önce hem temizlik hem de beslenme açısından önlem alınması gerekir. Siyah noktaları sıkmak ya da sıkarak temizlemeye çalışmak, son derece yanlış olan siyah nokta temizleme yöntemleri arasında yer alır. Siyah nokta ya da sivilcelerin sıkılması, cilt yüzeyinde gözle görülür derin çukurların oluşmasına neden olur. Siyah noktaların giderilmesinde uzmanlardan yardım alınmasının yanında birbirinden farklı dermokozmetik ürünlerden de yardım alınabilir.

Siyah Nokta Temizleme Tedavisinde En Etkili Yöntemlerden Yararlanın

Siyah nokta temizleme tedavileri, vücutta bulundukları yerlere göre değişiklik gösterir. Semptomların yoğunlaşmasının yanında, cildin hassasiyeti de tedavi yöntemleri konusunda farklı yöntemlerin tercih edilmesine neden olur. 

Siyah nokta temizleme tedavilerine, genel olarak şu tedavi şekilleri örnek olarak verilebilir:

Eczanelerden reçetesiz olarak dermokozmetik krem ya da maske ve jel satın alabilirsiniz. Düzenli kullanımda siyah nokta tedavilerinde oldukça kalıcı sonuçlar verir. Bu ürünlerin tümünü doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.

Cildinizi fazla yağdan arındıracak ve bakteri oluşumunun önüne geçecek dermokozmetik ürünler kullanın.

İlerleyen vakalarda, kişiler uzman bir dermatoloji uzmanından yardım almalıdır. Dermatoloji uzmanları, siyah nokta temizleme tedavisi için reçeteyle eczaneden alabileceğiniz A vitamini yazar. A vitaminli içerikli ilaçlar, siyah noktaları kısa sürede giderir. Bu tür ilaçlar, kıl köklerini tıkanmasının önüne geçer. Ayrıca cilt yüzeyinin daha gergin ve sıkı görünmesine neden olur.

Elle temizleme yöntemlerini kesinlikle tek başınıza uygulamamalısınız. Bu alanda eğitimi bulunan dermatoloji uzmanları siyah nokta temizleme yöntemleri içinde bulunan elle temizleme yöntemini size uygulayabilir. Yuvarlak uçlara sahip olan siyah nokta çıkarıcılar yardımıyla minik yüzeylerden siyah nokta giderme işlemi uygulanır. Bu yöntemle birlikte siyah noktalar güven içinde giderilebilir.

Mikrodermabrazsyon yöntemi sayesinde de siyah nokta temizleme uygulaması yapılabilir. Özel bir zımparanın yardımıyla cilt yüzeyi özenli şekilde soyulur. Bu şekilde ölü derileri ciltten uzaklaştırılır. Bu sayede, kıl köklerinin daimi olarak temiz kalması sağlanır. Bu işlem cerrahi bir nitelik taşımaz. Bu siyah nokta temizleme tedavisinin, mutlaka bir uzman tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Bu alanda lazer ve ışık terapileri de kullanılabilir. Bu şekilde hem ciltteki bakteriler yok olur hem de sebumlardan kaynaklanan tıkanmalar azalır. Daha sağlıklı ve yağdan arınmış bir cilde sahip olmak için siyah nokta temizleme yöntemlerinden faydalanmak gerekir.

Bu etkili yöntemleri etkin şekilde kullanmanız, daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı kolay hale getirir.

Etkili Yöntemlerle Siyah Nokta Gözeneklerini Ortadan Kaldırın

Cildinizi düzenli bir şekilde makyaj ve kir kalıntılarından temizlemeniz gerekir. Siyah nokta temizleme yöntemleri öncesinde bu şekilde önlem almanız oldukça önem taşır. Cildinizi temiz tutmak adına antibakteriyel sabunlar ya da yüz temizleme ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Bu şekilde yüzünüzde kir ve sebum oluşumunu en aza indirirsiniz. Düzenli olarak temizlenen yüzde cilt sıkılaşır ve gergin bir görünüm kazanır. Sıkılaşan gözeneklerle birlikte, yağ ve kir birikmesi zamanla imkansız hale gelir. Evde yapabileceğiniz ya da eczanelerden satın alabileceğiniz maskeler de kısa süre içinde parıltılı bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Evde uyguladığınız yöntemlerin yanında, kesinlikle siyah noktaları sıkarak tedavi etmeye çalışmayın. Bu durumda, cilt üzerinde gözle görülür boşluklar oluşur. Boşlukların oldukça hızlı bir biçimde kapanması adına, düzenli olarak cildinize tonik uygulamalısınız. Tonik uygulaması, gözeneklerin kapanma sürecini hızlandırır.

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin ve toniklerin cilt tipinize uygun nitelikte olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve antibakteriyle sabunla yıkamanızın ardından, mutlaka tonik yardımıyla son temizlemesini de yapmalısınız.  Tonikler, düzenli olarak yıkamayla giderilmeyen kir ve yağ birikintilerini tamamen ciltten uzaklaştırır. Gözeneklerin açılmasına destek olur. Bunun ardından, cilt tipinize uygun olan bir nemlendiriciden faydalanın. Cilt bakım rutininizi siyah nokta temizleme ürünleri ile destekleyerek siyah noktaları tamamen cildinizden uzaklaştırabilirsiniz.