Siyasi Partilerin Geçici Aday Listelerine İtiraz Süresi Bugün Sona Eriyor

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, yerel seçimlere dair geçici aday listelerine itiraz için tanınan süre bugün saat 17.00'de sona erecek. İlçe seçim kurulları ile büyükşehir belediye başkan adaylığı için il seçim kurullarına yapılacak itirazlar, 26 Ocak Pazartesi gününe kadar karara bağlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen yerel seçim takvimine göre, siyasi partilerin ve bağımsız adayların geçici aday listelerine itiraz süresi bugün saat 17.00'de tamamlanacak. İlçe seçim kurulları ile büyükşehir belediye başkan adaylığı için il seçim kurullarına yapılacak itirazlar, 26 Ocak Pazartesi gününe kadar değerlendirilerek karara bağlanacak.

YSK'nin 31 Mart yerel seçimleri için belirlediği takvime göre, seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak. Ayrıca, aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin siyasi partiler tarafından tamamlanması için son tarih 2 Mart olarak belirlendi. YSK, 3 Mart'ta kesin aday listelerini açıklayarak oy pusulalarının basımına geçecek. Basılan pusulalar, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslim edilecek.

Bu sürecin ardından, seçimlere doğru önemli bir adım daha atılmış olacak ve kesin aday listeleri ile oy pusulalarının hazırlıkları tamamlanacak.

Siyasi partiler Aday listesi süre bugün YSK