Siyasilerden 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları

TAKİP ET

'Cumhuriyet'imiz, 
yoluna devam edecek'

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Dağlı, "Saygın bir lider ve komutan olarak bu toprakların tüm renklerini müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başardıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de saat 09.05'te aramızdan ayrılışı, şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye sevk etmiştir "dedi. 

Vali Dağlı mesajında şöyle devam etti; "Ancak kendisinin de, 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır' sözüyle ifade ettiği üzere Cumhuriyet'imiz, Atatürk'ün ilke ve düşünceleri ışığında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir "ifadelerini kullandı. 

'Ata'nın devrimleri 
yolumuzu aydınlatıyor'

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ata'nın devrimleri yolumuzu aydınlatıyor "dedi. 

Zeybek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihal etmiş olsa da devrim ve ilkeleri her geçen gün önemini daha da artırmaktadır. Atatürk devrim ve ilkeleri tüm insanlığı aydınlatmaya devam ediyor "dedi. 

'Var gücümüzle 
çalışma içindeyiz'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma içindeyiz "dedi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Köktaş, "Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş Millî Mücadele'mizin önderi olan Atatürk; askerî ve siyasi dehası, şahsiyeti ve yüksek karakteriyle insanlık tarihinde saygın bir yer edinmiştir "dedi. 

Köktaş mesajında, "Bugün bizler de; geleceğe her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği istikamet doğrultusunda emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma gayreti içindeyiz "dedi. 

'Ata'nın devrimleri 
ülkelere örnek oldu'

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Küllerinden yeniden doğan bir millet için Atatürk'ün hayata geçirdiği devrimler, diğer coğrafyalara örnek oldu "dedi.  

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Deveci mesajında, "Küllerinden yeniden doğan bir millet için hayata geçirdiği devrimler diğer coğrafyalara örnek oldu. Bizleri birer özgür yurttaş kılan Cumhuriyet'in 100. yaşına yaklaşırken bugün hâlâ aynı kararlılıkla Büyük Atatürk'ün devrimlerinin izinden gidiyoruz "dedi. 

Başkan Deveci mesajında şunları kaydetti; "Türkiye Cumhuriyet'i için göstermiş olduğu fedakarlıkları çocuklarımıza, gençlerimize anlatmayı görev biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

'Milli Mücadelemiz 
dünyaya örnek oldu' 

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Atatürk’ün bağımsızlık yolunda verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunu söyledi. 

Başkan Sandıkçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık yolunda verdiği mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti. Sandıkçı, “Anadolu’da başlattığı İstiklal Mücadelesi ile milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk;ideali, duruşu, bağımsızlık ve hürriyet yolunda verdiği mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizlere düşen en büyük görev,onun mirası olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizin gelişmesi, muasır medeniyet seviyesi üstüne ulaşması için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektir "ifadelerini kullandı. 

'Atatürk tarihe 
yön veren liderdi'

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Atatürk, aziz milletimizi tekrar ayağa kaldıran ve tarihe yön veren büyük bir komutan ve devlet adamıdır "dedi. 

Samsun Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Kılıç, "Atatürk; milletimizin de desteğini alarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle sonuçlandırarak, Aziz milletimizi tekrar ayağa kaldıran ve tarihe yön veren büyük bir komutan ve devlet adamıdır "dedi. 

Kılıç, "Biliyoruz ki, büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anılırlar. Atatürk'ün bizlere bıraktığı Cumhuriyetimizi daha ileri seviyelere taşımak amacıyla daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bizde Cumhuriyetimizi yükseltmek için çalışıyoruz "ifadelerini kullandı.

'Akıl ve bilim 
pusulamız'

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Cumhuriyetimiz ve onu yücelterek sonsuza dek yaşatmanın tek anahtarı olan ‘akıl ve bilim’ pusulamız olmaya devam ediyor "dedi. 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Sonsuzluğa uğurlayışımızın yıldönümünde büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, ilkeleri ve devrimleriyle, hepimiz için yol gösterici olmaya devam ediyor "dedi.


Hancıoğlu, "Büyük önderimizin bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimiz ve onu yücelterek sonsuza dek yaşatmanın tek anahtarı olan ‘akıl ve bilim’ pusulamız olmaya devam ediyor. O’nun çizdiği yolda, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatlarıyla birlikte, ikinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasiyle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz "ifadelerini kullandı. 

'Kazanımlarımızı 
daha ileriye taşıyacağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz "dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 84. Yıl Dönümü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan, "10 Kasım; muzaffer komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ü fikirleriyle anma ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma günüdür. Bugün millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi koruyarak ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz "dedi.